BankID blir periodevis utilgjengelig 21.-26. oktober

Grunnet bytte av driftsleverandør hos BankID kan du oppleve at BankID i perioder blir utilgjengelig i dette tidsrommet. Dette gjelder alle banker i Norge.

Hva betyr dette for deg og din bedrift?

  • Dersom bedriften har betalinger eller lønnskjøringer som skal utføres i perioden 21.-26. oktober bør de godkjennes senest 20. oktober.
  • BankID og BankID på mobil vil være utilgjengelig noen timer natt til torsdag 21. oktober og natt til lørdag 23. oktober. 
  • Du kan ikke bestille eller fornye BankID mellom 21. og 26. oktober. Du kan heller ikke bestille passord i denne perioden.

Vær forberedt: Godkjenn betalinger og last ned engangskode-appen

Det viktigste du kan gjøre er på forhånd å godkjenne alle betalinger som skal ut i denne perioden. Informer gjerne andre i bedriften som også kan bli påvirket av dette.

Hvis det skulle oppstå problemer underveis i flyttingen kan du få bruk for engangskode-appen. Det er derfor lurt om du har denne installert på forhånd.
Les mer og last ned engangskode-appen.

NB: Dette gjelder bare hvis du har BankID fra SpareBank 1. Har du BankID fra annen bank vil du ikke kunne bruke engangskode-appen i vår nettbank bedrift når BankID er nede. 

Lurer du på noe?

Ja, det kan du. Vi anbefaler likevel at du klargjør og godkjenner alle betalinger og lønnskjøringer senest onsdag 20. oktober. Betalingene kan godt ha forfallsdato i denne perioden, så lenge de er godkjent på forhånd. Det er kun signering med BankID som periodevis vil være utilgjengelig, alle betalinger vil gå som normalt.

Forhåpentligvis skal denne flyttingen foregå uten at du blir særlig berørt, men for sikkerhets skyld kan det være greit å ha lastet ned engangskode-appen hvis du ikke har den fra før. 
Les mer og last ned her.

Har bedriften utbetalinger eller lønninger som skal kjøres i perioden 21.-26. oktober bør disse gjøres godkjennes senest 20. oktober. Da er dere sikre på at ikke noe stopper opp i flytteperioden.

Etter planen skal BankID og BankID på mobil stort sett fungere som vanlig, med unntak av noen timer natt til torsdag 21. og natt til lørdag 23. oktober.

Ja, innlogging i mobilbanken med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning vil fungere som vanlig i perioden.

Det er Vipps AS som leverer BankID til alle bankene i Norge. Vipps har valgt å skifte sin driftsleverandør for å kunne modernisere BankID og tilby enda bedre tjenester til deg som kunde. 

Se opp for svindel!

Husk at du aldri må gi fra deg opplysninger om din BankID eller annen personlig informasjon via e-post, telefon, SMS eller på usikre nettsider. 

Har du mottatt kommunikasjon som du er usikker på om kan være svindelforsøk, er det viktig at du ikke klikker på lenker, vedlegg eller svarer tilbake. Er du i tvil, ta kontakt med oss.

Du trenger ikke gjøre noen aktive handlinger i forbindelse med at BankID bytter leverandør. Du kan derfor se bort fra e-poster som vil ha deg til å godkjenne eller aktivere informasjon som har med BankID å gjøre.

Svindlere er allerede i gang med å sende ut e-poster der de prøver å utnytte flyttingen av BankID. Ikke la deg lure av denne type e-post!