Maskinskadeforsikring

På biler under 8 år får du maskinskadeforsikring inkludert i toppkasko. Da er du blant annet dekket mot motorhavari eller batterihavari.

Hva er maskinskadeforsikring?

Maskinskade er tilfeldig og plutselig mekanisk skade på motor, girkasse/clutch, drivverk, motorens og automatgirkassens elektroniske hovedstyreenhet, samt hybrid-/elbilers batteripakke.

Maskinskade er dekket under toppkasko og gjelder til første hovedforfall på forsikringen etter at kjøretøyet har blitt 8 år.

Det gjøres fradrag i erstatningen på grunn av alder og slitasje fra bilen er 2 år, se fradragstabell i vilkårene

Egenandelen er 6.000 kroner, men det trekkes ikke egenandel dersom fradraget overstiger 6.000 kroner. For bilforsikring bedrift er egenandelen 10.000 kroner.


Gjelder også for bobilforsikring og elbilforsikring.


Viktig å vite

Maskinskade dekkes kun når skaden har skjedd «tilfeldig og plutselig» i motsetning til gradvis slitasje, eller mangel på vedlikehold. Clutch er et godt eksempel på en slitedel hvor det ofte er feilbruk/hyppig bruk som gjør at clutchen slites ned og ryker raskere enn normalt.

Batteriforsikring for elbil

Maskinskadeforsikringen omfatter tilfeldig og plutselig skade på:

  • Høyvoltbatteri
  • Ladeenheten i bilen
  • Ladekontakt
  • AC-kompressor dersom bilen går i nød- eller krabbemodus

Har du hatt motorhavari eller annen maskinskade?


Dame som rater best i test på forsikring

Best i test på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi har Norges beste skadeoppgjør i følge Bytt.no. I tillegg har vi svært fornøyde forsikringskunder, i følge Norsk kundebarometer (2021). Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer nok en gang høyt i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser