Maskinskadeforsikring

På biler under 10 år får du maskinskadeforsikring inkludert i toppkasko. Da er du blant annet dekket mot motorhavari eller batterihavari.

Hva er maskinskadeforsikring?

Maskinskade er tilfeldig og plutselig mekanisk skade på motor, girkasse/clutch, drivverk, motorens og automatgirkassens elektroniske hovedstyreenhet, samt hybrid-/elbilers batteripakke.

Maskinskade er dekket under toppkasko og gjelder til første hovedforfall på forsikringen etter at kjøretøyet har blitt 10 år, eller har kjørt 250.000 km (det som inntreffer først).

Det trekkes en egenandel basert på bilens kilometerstand, se egenandelstabell i vilkårene. Den laveste egenandelen er 8.000 kroner.
For bilforsikring bedrift er det egne egenandeler.

Gjelder også for bobilforsikring og elbilforsikring.

mann med maskinskadeforsikring har fått motorhavari og tar en titt under panseret

Viktig å vite

Maskinskade dekkes kun når skaden har skjedd «tilfeldig og plutselig» i motsetning til gradvis slitasje, eller mangel på vedlikehold. Clutch er et godt eksempel på en slitedel hvor det ofte er feilbruk/hyppig bruk som gjør at clutchen slites ned og ryker raskere enn normalt.

Batteriforsikring for elbil

Maskinskadeforsikringen dekker tilfeldig og plutselig skade på:

  • Høyvoltbatteri
  • Ladeenheten i bilen
  • Ladekontakt
  • AC-kompressor dersom bilen går i nød- eller krabbemodus

Har du hatt motorhavari eller annen maskinskade?


Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser