Pensjonskalkulator – Hva blir min pensjon?

Sjekk hvor mye andre på din alder sparer til pensjon, og se hvor mye en liten sum i måneden utgjør for din private pensjonssparing med vår enkle pensjonskalkulator.


Du er aldri for ung til å starte individuell pensjonssparing

Pensjonen du får fra folketrygden og arbeidsgiver dekker for de fleste bare 50-60 % av lønnen, og derfor er det viktig å ha en privat pensjonssparing (individuell pensjonssparing)

Så hvorfor bør du begynne allerede som ung og lovende? Jo, fordi dagens pensjonsordning gjør at ansvaret for egen sparing er større enn noen gang. Jo tidligere du starter, jo større blir pengesekken  – både fordi du sparer over lengre tid, og fordi avkastningen kan bli høyere. Det lønner seg å spare jevnt og trutt fremfor å starte når du nærmer deg pensjonsalder.

Dette sparer andre til pensjon

20-åringer sparer 300 kroner i måneden. Det betyr ca. 445 000 kroner ekstra når du er 67 år.

25-åringer sparer 500 kroner i måneden. Det betyr ca. 584 000 kroner ekstra når du er 67 år.

30-åringer sparer 500 kroner i måneden. Det betyr ca. 454 000 kroner ekstra når du er 67 år.

35-åringer sparer 700 kroner i måneden. Det betyr ca.  503 000 kroner ekstra når du er 67 år.

Er du 25 år og sparer det dobbelte – altså 1000 kroner i måneden, betyr det ca. 1.168.000 kroner når du er 67 år. Det er mye penger! Husk forresten at alle de nevnte beløpene er før skatt.


Starte din individuelle pensjonssparing i dag

Uansett hva gjennomsnittsbeløpet for din alder er, bestemmer du selvsagt helt selv hvor mye du ønsker å spare i privat pensjonssparing. Du kan spare både mer eller mindre enn andre på din alder. Det du sparer kommer i tillegg til det du får fra folketrygden og arbeidsgiverne dine. Eksemplene over viser at små beløp kan bli store summer, og selv om det kan virke som en evighet til du skal gå av med pensjon, kan det være lurt å starte din individuelle pensjonssparing allerede nå. Om det er 300 kroner eller en tusenlapp i måneden – det bestemmer du. 

Test deg selv i pensjonskalkulatoren, og kom i gang med sparingen i dag.