Skolestart


Skolestart er en av årets viktige begivenheter og for mange innebærer dette store innhogg i lommeboken. Slik trenger det ikke å være. Med disse tipsene får du en god økonomisk start på skolehverdagen.


1. Ønsk skolegaver til jul og bursdag

Planlegg og gjør tingene i løpet av hele året. Ønsk skoleting og utstyr til bursdager og jul av besteforeldre og tanter. Da har du klær og utstyr til den dagen barnet trenger det. 
 

2. Kjøp brukt og spar penger

Trenger barnet helt nye klær til skolestart? Oftest er det vi foreldre som er opptatt av nye klær, mens barna helst vil gå i det de trives i og bryr seg ikke om hvor de kommer fra. Må du kjøpe nye klær – handle så billig som mulig eller kjøp brukt.
 

3. Kjøp bursdagsgavene på salg

Budsjettposten til bursdagsgaver blir større når barnet ditt begynner på skolen. De fleste klassene blir enige om en felles pris på gavene. Se etter tilbud i løpet av året. Finner du barnebøker til 49 kroner som har kostet 150 kroner, så kjøper du ti i slengen og har hele året.
 

4. Lag en matplan og handle en gang i uka

Mat er noe av det man bruker mest penger på i måneden, men også utgiftsposten du kan spare mye på. Lag en plan for ukas middager og handle en gang i uka. Tips! Variér matpakken med å bruke middagsrester til din og barnas matpakke dagen derpå. 

5. Sett av penger hver måned

De store utgiftene kommer først når barnet har blitt større. Det er hendelser som konfirmasjon og førerkort det virkelig er viktig å sette av penger til. Og sjansen er stor for at barnet ditt trenger tannregulering eller briller i løpet av skoletiden, dette er også ting som koster en del.

 

Start tidlig med sparing til barnet

Vil du gi barna dine økonomisk sikkerhet og økt handlefrihet senere i livet, er det lurt å starte sparing for dem så tidlig som mulig. Starter du å spare tidlig vil selv små beløp vokse seg store når du sparer jevnt over mange år.

Hold oversikten med Spink og bankkort for barn

Vår nye app Spink gjør det enkelt for barn å holde oversikt over sine egne penger. Appen viser tydelig hva pengene er brukt til, slik at barnet får et bevisst forhold til eget forbruk. Det er også mulig å få en egen sparekonto og sette seg sparemål i appen. 

Bankkortet kan kun brukes dersom det er penger på konto. Det kan ikke brukes på internett. Skulle kortet bli borte er pengene likevel trygge.

Barneforsikring

En barneforsikring gir økonomisk trygghet hvis barnet ditt blir alvorlig syk eller utsatt for en ulykke. Ved å inkludere uførepensjon sikrer man i tillegg barnets trygghet for å få inntekt som voksen.