Hvorfor du bør ha Mastercard

Det er mange gode grunner til det, og netthandel er en av de.

unge-voksne-gruppe-mobil

I 2017 ble Norge kåret til verdens mest digitaliserte land av forskningsinstitusjonen Etla. Samtidig viser en undersøkelse fra NorSis at norsk ungdom skårer elendig på digital sikkerhet. De bekymrer seg lite for misbruk av kort, sensitiv informasjon på avveie og identitetstyveri. Det kan bli dyrt.

I takt med den økende netthandelen øker også antall svindler og identitetstyverier. Siden unge mennesker handler mest på nett er de også mest sårbare.

Kredittkort er den tryggeste måten å betale på 

Å betale med kredittkort når du handler på nett reduserer sjansen for å bli lurt. Kredittkortet gir deg nemlig ekstra vern mot svindel gjennom Finansavtaleloven. Har du kjøpt en vare som viser seg å ha feil eller mangler, så kan vi hjelpe deg å reklamere på kjøpet.

Trygt å utsette betalingen

Å betale med Mastercard betyr at du utsetter å betale. Det er banken som betaler selgeren, mot at du betaler pengene tilbake til banken på et senere tidspunkt. I praksis betyr det ofte at du har fått varen i hus før fakturaen kommer. Det gir deg god tid til å sjekke at varen er som bestilt.

Fast følge på reisen

I Mastercard har du også gratis reiseforsikring. Hvis du betaler minst 50 % av reisene dine med Mastercard har du blant annet forsikring for avbestilling ved sykdom, skader som oppstår på reisen og tapt bagasje. Siden Mastercard fungerer over hele verden er du i tillegg sikret problemfri betaling nesten overalt. Om du blir svindlet underveis er det bankens penger som blir borte og ikke penger fra brukskontoen din.

Begynn i det små

Noen mener at det er for lett for attenåringer å få Mastercard. Vår holdning er at unge voksne må få anledning til å lære seg sunn og riktig bruk av kredittkort. Hos oss kan du få ditt første Mastercard som attenåring, selv om du ikke har samme mulighet til å dokumentere fast inntekt og betalingsvilje som foreldrene dine. Men for din egen trygghets skyld får du en lav kredittgrense på ditt første kort. Og så kan du be om at kredittgrensen økes når har bevist for deg selv og banken at du håndterer kredittkortet på en god måte.

Derfor bør du ha Mastercard i banken din

Når du er ung er det klokt å ha Mastercard i banken du er kunde i fra før. Vi kjenner deg og er opptatt av at du skal få en trygg økonomisk start. Vi sørger for å gi deg en fornuftig kredittramme og er alltid tilgjengelige hvis du har behov for å snakke med en rådgiver.
 


Betaler du regningen til forfall, blir det ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen, betaler du renter. Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }