De mistet hjemmene sine i brann

 
Å miste huset sitt i brann er kanskje noe at det mest dramatiske en familie kan oppleve. I høst møter vi flere familier som har gått gjennom prosessen med å gjenoppbygge et hjem fra total brannskade.

Therese Nielsen er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Sammen med programleder Marco Elsafadi og interiørdesigner Aina Sollie Steen, møter hun denne høsten åtte ulike familier, i åtte ulike episoder på TV2. Felles for dem alle er at de har mistet hjemmene sine i brann.

- Vi har fått møte mennesker som har opplevd noe så dramatisk som å miste hele hjemmet sitt i brann. Det har vært mange triste, men også veldig rørende øyeblikk, som jeg tror og håper vil minne seerne på hvor viktig det er å brannsikre hjemmene sine. Og ikke minst hvor lite som i enkelte tilfeller skal til, sier Therese Nielsen, Fremtinds skadeforebygger.

Therese og resten av gjengen i Brente minner ser du på TV 2 tirsdager kl. 20.00


Gjenskaper tapte minner og skaper nye

Therese, Marco og Aina følger familiene gjennom hele prosessen fra besøk på branntomten, til de flytter inn i ny bolig.

- Vi hjelper familiene med å bygge opp nye hjem hvor de kan samles og skape nye minner. Det er jo helt forferdelig og utenkelig å miste alt man har. Selv om ting bare er ting, er det jo også minner. Derfor prøver vi også å gjenskape tapte gjenstander vi har funnet i brannruinene.


Les også: Brente minner og brannforebygging


Det verste som kan skje!

I første program møter vi blant annet Noah Bryhn (11) og pappa Lars Bryhn. Her startet brannen i en
cross-sykkel som sto parkert i uteboden.

- Jeg vil påstå at det å miste hjemmet sitt er noe av det verste man kan oppleve. Jeg har reagert mye tyngre på dette enn hva jeg hadde trodd jeg skulle gjøre, sier Lars i første episode av «Brente minner».

Noah er alene hjemme og hører et voldsomt smell da bensintanken på cross-sykkelen hans eksploderer i uteboden. Noah kommer seg ut og får ringt brannvesenet, men barndomshjemmet er ikke til å redde.


Forebyggende brannskole

I en husbrann kan store verdier gå tapt, og i enkelte tilfeller står både liv og helse i fare.

- Gjennom «Brente minner» ser vi virkelig viktigheten av å være forsikret dersom uhellet først skulle være ute. Samtidig ønsker vi å rette et fokus mot forebygging av boligbrann ved å bidra til at folk vet om tiltak de kan gjøre for å forhindre og slukke brann. Vi har laget en brannskole som tar for seg ulike tematikker knyttet til boligbrann. I hver episode av programserien snakker Marco med brannmann Anders om ulike tiltak man selv kan gjøre hjemme, sier skadeforebygger Therese.

- Dette blir et program fylt med både humor, tårer, sorg og latter, sier Therese. Og ikke minst gode tips til hvordan man forebygge brann i eget hjem – absolutt verdt å se, avslutter Nielsen. Med et varmt smil.

Brente minner ser du på TV 2 tirsdager kl. 20.00

 

Therese Nielsen, Fremtinds skadeforebygger