De mistet hjemmene sine i brann

forsikring brente minner brannstasjon ytre enebakk
 
Å miste huset sitt i brann er kanskje noe at det mest dramatiske en familie kan oppleve. I høst møter vi flere familier som har gått gjennom prosessen med å gjenoppbygge et hjem fra total brannskade.

Therese Nielsen er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Sammen med programleder Marco Elsafadi og interiørdesigner Aina Sollie Steen, møter hun denne høsten åtte ulike familier, i åtte ulike episoder på TV2. Felles for dem alle er at de har mistet hjemmene sine i brann.

- Vi har fått møte mennesker som har opplevd noe så dramatisk som å miste hele hjemmet sitt i brann. Det har vært mange triste, men også veldig rørende øyeblikk, som jeg tror og håper vil minne seerne på hvor viktig det er å brannsikre hjemmene sine. Og ikke minst hvor lite som i enkelte tilfeller skal til, sier Therese Nielsen, Fremtinds skadeforebygger.

Therese og resten av gjengen i Brente minner ser du på TV 2 tirsdager kl. 20.00


Gjenskaper tapte minner og skaper nye

Therese, Marco og Aina følger familiene gjennom hele prosessen fra besøk på branntomten, til de flytter inn i ny bolig.

- Vi hjelper familiene med å bygge opp nye hjem hvor de kan samles og skape nye minner. Det er jo helt forferdelig og utenkelig å miste alt man har. Selv om ting bare er ting, er det jo også minner. Derfor prøver vi også å gjenskape tapte gjenstander vi har funnet i brannruinene.


Les også: Brente minner og brannforebygging


Det verste som kan skje!

I første program møter vi blant annet Noah Bryhn (11) og pappa Lars Bryhn. Her startet brannen i en
cross-sykkel som sto parkert i uteboden.

- Jeg vil påstå at det å miste hjemmet sitt er noe av det verste man kan oppleve. Jeg har reagert mye tyngre på dette enn hva jeg hadde trodd jeg skulle gjøre, sier Lars i første episode av «Brente minner».

Noah er alene hjemme og hører et voldsomt smell da bensintanken på cross-sykkelen hans eksploderer i uteboden. Noah kommer seg ut og får ringt brannvesenet, men barndomshjemmet er ikke til å redde.


Forebyggende brannskole

I en husbrann kan store verdier gå tapt, og i enkelte tilfeller står både liv og helse i fare.

- Gjennom «Brente minner» ser vi virkelig viktigheten av å være forsikret dersom uhellet først skulle være ute. Samtidig ønsker vi å rette et fokus mot forebygging av boligbrann ved å bidra til at folk vet om tiltak de kan gjøre for å forhindre og slukke brann. Vi har laget en brannskole som tar for seg ulike tematikker knyttet til boligbrann. I hver episode av programserien snakker Marco med brannmann Anders om ulike tiltak man selv kan gjøre hjemme, sier skadeforebygger Therese.

- Dette blir et program fylt med både humor, tårer, sorg og latter, sier Therese. Og ikke minst gode tips til hvordan man forebygge brann i eget hjem – absolutt verdt å se, avslutter Nielsen. Med et varmt smil.

Brente minner ser du på TV 2 tirsdager kl. 20.00

 

Therese Nielsen, Fremtinds skadeforebygger

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }