Renteendring

Torsdag 19. september hevet Norges Bank styringsrenta for fjerde gang på ett år, og det påvirker prisen på penger som bankene låner inn for så å låne ut til kundene.

Arild Bjorn_HK_800x533.jpg

 

Vi øker renta på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Økt styringsrente er et signal om at det går godt med norsk økonomi, og det har de siste årene vært rekordlav rente. Torsdag 19. september hevet Norges Bank styringsrenta for fjerde gang på ett år, og det påvirker prisen på penger som bankene låner inn for så å låne ut til kundene.
 

Lønnsomt og enkelt å være kunde

Selv om lånerenta går opp, skal vi være like konkurransedyktige. Det betyr at du som er kunde fortsatt kan regne med gode betingelser hos oss. I tillegg er du sikret enkle digitale tjenester med Norges beste mobilbank og Vipps. Sist men ikke minst, er du alltid hjertelig velkommen til personlig rådgivning ved et av våre lokalkontorer.

En nylig undersøkelse viser at mange nordmenn ikke tåler en forholdsvis liten renteøkning, mens enda flere vet ikke hvor smertegrensen deres går. Som lokal sparebank, er det viktig for oss å tilby kunden personlig rådgivning, ikke bare når pengene skal lånes, men også ved endringer i den personlige økonomien. Om kundene ønsker forutsigbarhet i økonomien, eller kanskje nærmer seg smertegrensen, kan det å binde renten være et godt alternativ. 

-Vi er 230 ansatte med en hovedoppgave; å sørge for at du som er kunde alltid har den beste banken og eiendomsmegleren. I hverdagen betyr dette engasjerte ansatte som tilbyr personlig, tilpasset service i kombinasjon med enkle digitale banktjenester. Som lokal sparebank har vi et stort bankende hjerte for kundene og lokalsamfunnene som vi er en del av, sier Arild Bjørn Hansen, administrerende direktør i SpareBank 1 Østfold Akershus.

Alle kunder som får renteendring, vil få informasjon i nettbanken/mobilbanken eller via ordinær post om hvordan dette påvirker deres lån. Renteendring for nye kunder gjelder fra og med 23. september 2019. For eksisterende lånekunder vi renteendringen tre i kraft fra og med 5. november 2019. 

Arild Bjørn Hansen
Administrerende direktør
911 98 211
{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }