Mikrosparing

Spar til jul uten å merke det

Det nærmer seg jul og for de fleste av oss betyr det store utgifter for husholdningen. Er du litt føre var, kan du enkelt spare en god slump til julehandelen – helt uten at du merker det på hverdagsøkonomien.


I ukene før jul går gjerne bankkortet varmt i betalingsterminalen. Hva med å benytte det til din fordel? Mikrosparing er en spareform som hjelper deg med å spare hver gang du bruker penger.

For hver gang du trekker bankkortet kan du runde opp beløpet eller overføre et selvvalgt beløp til sparekontoen du har knyttet til sparingen. Vipps så har du en god sum «du ikke visste at du hadde». Det kommer godt med for julegavene til familien eller julematen som skal handles inn.


Hele 1 av 5 av våre kunder har allerede tatt i bruk den populære sparemetoden. I gjennomsnitt sparer de 900 kroner i måneden!

– Med Black Friday og julehandelen foran oss, er akkurat nå et ypperlig tidspunkt å starte med mikrosparing. Det er nemlig i denne perioden vi drar kortet oftest, og bruker mest i løpet av året, sier Carl-Erik Emilsen, finansrådgiver i SpareBank 1 Østfold Akershus.


Den ekstra gaven

Drømmer du om et par nye, trådløse hodetelefoner, eller synes du ønskelista til barna er i det dyreste laget? Hvis du setter av 15 prosent på alle trekk frem til desember vil du, med et gjennomsnittlig kortbruk, ha i overkant av 2500 oppsparte kroner du kan bruke til hva du vil før julaften. Da er du godt på vei med julegavebudsjettet allerede før lønnsutbetalingen i desember er inne på konto!

- Setter du av 30 kroner i trekk hver gang du trekker kortet vil du, med et gjennomsnitts kortbruk, ha i overkant av 1500 kroner ekstra i desember, sier finansrådgiveren.


Rask belønning

De fleste synes det er vanskelig å sette av penger på en sparekonto. Vi mennesker er nemlig ikke programmert til å tenke langsiktig. Hjernen vår ønsker raske belønninger, og nettopp derfor har mikrosparing blitt så populært. Du sparer litt og litt, uten å merke det.

– Ikke bare kan du få en god følelse hver gang du bruker penger, fordi du samtidig gjør noe fornuftig for deg selv. Med mikrosparing kan du alltid ha noe morsomt å se fram til – enten du sparer til hyttetur med gutta, shopping med jentene eller noe til hele familien, sier Carl-Erik Emilsen.

Med et enkelt tastetrykk inn på mobil- eller nettbanken er du klar!

Kom i gang med mikrosparing i dag:
  1. Gå inn på mobilbanken til SpareBank 1.
  2. Trykk på «Start sparing» og huk av for mikrosparing.
  3. Velg selv hvor mye du skal spare. Du kan velge mellom å spare et fast beløp, en prosentandel av det du handler, eller om du vil runde opp.
  4. Velg hvilke kort du vil spare med, og hvilke kontoer du skal spare på.
  5. Sånn, da er du i gang med mikrosparing.

Carl-Erik Emilsen
Senior finansrådgiver