Tipsene som kan gi mer penger i kassa

Dette kan dere gjøre for å ha mer å rutte med i idrettsklubben.

Clausenengen FK

Alle klubber, lag og foreninger er avhengige av å jevnlig få inn penger for at det skal gå rundt, og det er stadig utgifter som skal dekkes. Loppemarked, loddsalg, byttedag eller å søke støtte gjennom sponsormidler og gavefond er noen måter å skaffe inntekter på. Det kjenner Clausenengen FK i Kristiansund godt til. De er nemlig én av mange klubber som jobber aktivt for å ha mer i klubbkassa.

Slik får Clausenengen FK inn mer penger

Fotballklubben har som mål å kunne gi et tilbud til alle barn og unge i Kristiansund med et ønske om å spille fotball, uavhengig av kjønn og ferdighetsnivå. Det skjer ikke av seg selv.

– Vi organiserer loddsalg, byttehelg, flaskeinnsamling, dorullsalg, klippfisksalg, tulipansalg, varetelling og 17. mai-stand. I tillegg søker vi penger gjennom ulike stiftelser og gavefond i løpet av året, forteller Jan Trygve Pedersen, daglig leder i Clausenengen FK.

Som daglig leder er det han som har ansvaret for alt av søknader og sponsoravtaler. Ellers gjøres andre typer av aktiviteter på dugnad. 


Må være godt organisert 

Ifølge Jan Trygve fungerer alle innsamlingsmetodene bra, så lenge det er godt organisert. 

– Dugnad kan være krevende, men stort sett må foreldre eller spillere delta for at klubben skal kunne ta på seg mange oppdrag. Jeg opplever likevel at så lenge organiseringen er god så er alle involverte enige om at det er gode metoder for å skaffe inntekter til klubben.

Hovedinntektene kommer fra sponsoravtaler, tilskudd fra eksempelvis kulturmidler og Grasrotandelen, egne arrangementer som turneringer og medlemsavgifter. 

– Vi har i samarbeid med Kristiansund FK inngått felles sponsoravtaler, og vi planlegger mange av de frivillige aktivitetene gjennom året sammen med dem. Dette gjør vi både for å skape et godt og varig samarbeid, og for større medlemsmasse.
Jan Trygve mener likevel at suksessfaktoren for å lykkes med mer penger til klubben ligger i hvor flinke bidragsytere foreldre og foreldrekontakter er. 

– Vi er for eksempel opptatt av at det ikke bare jobbes for å få tak i penger til de enkelte lagene, men også til hovedklubben som har utgifter på anlegg og for administrasjon. Det er det for gjort å glemme, sier han.


Stødig samarbeid med lokalbanken viktig

En av samarbeidspartnerne til Clausenengen FK er SpareBank 1 Nordvest. Banken har vært bidragsyter i over 20 år, og har vært den viktigste støttespilleren for klubben gjennom disse årene.

– Når treningsanlegget vårt NordvestHall1 ble bygget i 2006 og åpnet i januar 2007, var det spesielt Sparebank 1 Nordvest som gjorde finansieringen mulig. Det har vært perioder med store utfordringer økonomisk for hallen, men vi har alltid klart å finne gode løsninger i fellesskap, forteller Jan Trygve.


Slår et slag for gjenbruk av sportsutstyr

Det var også banken som oppfordret dem til å arrangere Byttehelgen. Konseptet går ut på at gammelt skiutstyr som ikke brukes lenger kan byttes eller selges. Er du på utkikk etter billig skiutstyr selv, kan du gjøre gode kupp når det er Byttehelgen.

– Det var banken som oppfordret oss til å slå et slag for brukt utstyr som andre kan dra nytte av. Det ble en suksess i 2018, og du skal ikke se bort fra at dette blir en årlig hendelse, sier Jan Trygve.


Her kan du lese mer om fordelene klubber, lag og foreninger får ved å være bankkunde hos oss i SpareBank 1.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }