Bankintegrasjon

Å avstemme bankkontoen kan være tidkrevende hvis du gjør det manuelt. Spar tid ved å koble ditt regnskapssystem, også kalt økonomisystem, mot nettbanken.

Bankintegrasjonen gjør at økonomisystemet alltid er oppdatert med informasjon fra banken, og betalinger som gjøres i økonomisystemet legges klar til godkjenning i nettbanken.

Det er administrator på nettbankavtalen som kan bestille bankintegrasjon.


Godkjenning av betalinger via regnskapssystem

Ved bestilling av tjenesten Filoverføring via regnskapssystem (SFTP bankintegrasjon) kan man ikke lenger for nye avtaler velge kun å godkjenne betalingene i regnskapssystemet. Betalingene må i stedet godkjennes i nettbank eller mobilbank bedrift.

Årsaken til dette er kravet til bankene om å kjenne hvilke personer som foretar betalinger, og at disse skal være legitimert overfor banken. Dette følger av Hvitvaskingsloven §§ 12 og 13.

Tidligere etablerte filoverføringsavtaler uten ettergodkjenning i nettbank eller mobilbank bedrift kan benyttes fram til 1. desember 2020. I løpet av høsten kommer det en ny løsning for automatisk ettergodkjenning av betalingene. De som ikke tar i bruk ny løsning, må ettergodkjenne betalingene manuelt i nettbank eller mobilbank bedrift fra 1. desember 2020.

Netstjenesten Direkte remittering omfattes av samme lovkrav, og nysalg av denne tjenesten er også stoppet.

Vi kan ikke lenger tilby nye avtaler om
  • Netstjenesten Direkteremittering
  • Filoverføring via regnskapssystemet uten godkjenning i nettbank og mobilbank
Vi krever nå ettergodkjenning i nettbanken eller mobilbank for alle betalinger uavhengig av regnskapssystem (nye avtaler)
  • Kunden må bli enig med sin regnskapsfører om det er kunden eller regnskapsfører som skal godkjenne betalingene.
Hvorfor kan vi ikke tilby disse tjenestene lenger?
  • Banken ønsker selv, og vi er pålagt av myndighetene, å redusere risikoen for svindel og økonomisk kriminalitet. Da må vi kunne vite hvem som foretar betalinger fra bankens kontoer, og disse må være legitimert overfor banken.
Hva har skjedd siden dette kommer akkurat nå?
  • Fokuset på antihvitvask og økonomisk kriminalitet er stort, og bransjen har nå sett at dette er et punkt som vi må stramme inn på.
Hva med meg som ønsker ny avtale om Direkte remittering via Nets?
  • Vi tilbyr ikke dette produktet lenger.
  • Alternativene er manuell filoverføring eller filoverføring via regnskapssystemet (SFTP).
Jeg har allerede tre kunder/avtaler/datterselskaper uten ettergodkjenning. Hva skjer med disse?
  • Vi vil komme tilbake med mer informasjon om endringer på eksisterende avtaler. 

Nettbanken snakker med regnskapssystemet

Når nettbanken og regnskapssystenet snakker sammen, kan alle inn- og utbetalinger gjøres enkeltvis eller overføres på en fil fra regnskapssystemet. Du kan også sende betalingsfiler som Paymul, Telepay og ISO20022XML mellom systemene, eller via en SFTP-løsning.

nettbank

Kom i gang med nettbank bedrift

Ny i nettbanken? Her finner du flere nyttige verktøy og funksjoner.