rørlegger installerer vannstopper under kjøkkenvasken i et hus

KUNDEFORDEL

Vannstoppere til sameier og borettslag

Sikrer dere sameiet/borettslaget mot vannlekkasje med smarte vannstoppere, gir vi dere noen fordeler og rabatter.

Stopper vannet automatisk ved lekkasje, og varsler beboer
Lar beboere skru av og på vannet med en app
Gode rabatter på både vannstoppere og forsikringen

Sikre boenhetene med smarte vannstoppere

Kjøper og installerer dere smarte vannstoppere gir vi dere disse fordelene:

  • 30% rabatt på Abra Kollektiv+​ (smarte produkter)
  • inntil 10 % rabatt på boligbyggforsikringen
  • inntil 15.000 kroner lavere egenandel ved vannskader
    Dette gjelder hvis vannstopperen reduserer vannskaden.

Hvordan går vi frem med Abra Kollektiv+?

1. Bli kontaktet

Legg igjen kontaktinformasjon om borettslaget/sameiet på Fell Tech (leverandøren av vannstopper og Abra Kollektiv+) sine nettsider. Fell Tech vil kontakte dere med ytterligere informasjon og innhente opplysninger om borettslaget/sameiet slik at de kan gi dere et tilbud. 

2. Motta tilbud

Dere vil nå motta tilbud på en fast sum per boenhet inkludert installasjonen (og eventuelt engangskostnad tilknyttet installasjonen). 

Er det noen beboere/leiligheter som allerede har Waterguard, vil de kunne få en overgang som gjør vannstopperen digital.

3. Inngå kontrakt

Er dere fornøyd med tilbudet kan dere nå inngå en kontrakt om installasjon og abonnement på Abra Kollektiv+.

4. Avtal tid for montering

Fell Tech tar kontakt med dere for å avtale tider for montering av vannstoppere og bekreftelse fra styret for valgt installatør. 

5. Installasjonen er ferdig

Når installasjonen er ferdig, vil beboerene kunne logge seg inn på Abralife-appen for å få oversikt over vannstopperen i egen leilighet. Styret vil få egen tilgang med oversikt og status på alle vannstopperene i borettslaget/sameiet. Dere i styret vil også få grundigere opplæring i Abralife-appen hvis det er behov for det.

6. Rabatt på boligbyggforsikringen

Til slutt vil vi i banken få beskjed fra Fell Tech at alle vannstoppere er installert. Vi vil da aktivere rabatten på inntil 10 % på boligbyggforsikringen. Rabatten vil gjelde fra datoen hvor alle vannstopperne er installert.

7. Bygg på andre smarte systemer

Gir dere mulighet til å utvide Abra-systemet ved å bygge på med smarte produkter som røykvarslere, el-bil-ladere, varme- og energistyring, tyverialarm, lysstyring, boliglås og adgangskontroll. 


Video placeholder image

Hvis beboere allerede har Waterguard

Hvis noen av boenhetene allerede har installert Waterguard eller Waterguard+, vil tas hensyn til ved installasjonen. De beboerene som allerede har Waterguard vil få installert en tilkobling som gjør at vannstopperen blir digital og dukker opp i Abralife-appen.

Hva er en smart vannstopper?

En smart vannstopper (Waterguard+) er en enhet som vanligvis er montert under kjøkkenvasken. Denne kontrollenheten fungerer som en automatisk vannventil og er tilkoblet både strøm, vannforsyning og mobilen din via en app.

Ved hjelp av sensorer som er plassert ved vannrørene og under oppvaskmaskinen, reagerer den hvis det oppstår en vannlekkasje. Ved lekkasje vil den automatisk skru av vannet og varsle beboer og styret på mobiltelefonen – for å forhindre større vannskader.

Den er også koblet til oppvaskmaskinens strømstøpsel. Dette gjør at vannstopperen kutter strømmen til oppvaskmaskinen hvis den oppdager lekkasje.

Når er det krav om å ha vannstopper?

I Norge må nye boligbygg følge bestemte regler (kalt TEK10 og TEK17) for å hindre vannskader. Dette betyr at bygninger som er omfattet av regelverket må ha en vannstopper. Dette gjelder for de fleste bygg som er bygget etter juli 2010.

Hvis du skal pusse opp eller modernisere en leilighet som er bygget før 2010, må du følge gjeldende TEK-regler.

Et eksempel
En beboer har en leilighet i en boligblokk fra 1985 uten vannstopper og med originale vannrør. Denne boligen oppfyller byggteknisk forskrift fordi det ikke var krav om vannstopper i 1985.

I 2024 bestemmer beboeren seg for å renovere kjøkkenet. Renoveringen innebærer endring av vannrørene og eieren må følge de nyeste reglene, TEK17. Beboeren er pålagt å installere vannstopper.

Uavhengig av byggteknisk forskrift, anbefaler vi å sette inn vannstopper. Denne sikrer boligbygget deres mot større vannskader som ofte er kostbart og tidkrevende å reparere.

Frostsikring

Frostsikring er en funksjon som også kommer med Waterguard+. Denne funksjonen stenger vannet hvis temperaturen blir for lav. Du bestemmer hvilken temperatur som skal utløse vannstopperen (vi anbefaler ikke lavere enn 10 grader). Frostsikring aktiverer du i appen.

Husk! Selv om vannet stenges når temperaturen blir for lav er det viktig åpne alle kraner og la vannet renne ut til det ikke er mer vann igjen i rørene.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }