Hvordan lager og sender jeg faktura?

1. Gå til Salg og Faktura i menyen. Velg så Ny faktura


2. Legg inn detaljer om fakturaen. Trykk på forstørrelsesglasset i Kunde-feltet for å hente frem kunde. Du kan velge mellom å hente frem eksisterende kunde eller opprette ny kunde fra fakturaen. Trykk Legg til flere for å legge til flere kunder. Les mer om massefakturering. 

3. Trykk Velg produkt i kolonnen Produkt for å legge til produkt(er). Merk at hvis produkt og kunde er omfattet av en prisavtale vil dette merkes med et info-ikon i kolonnen Pris eks. mva ved siden av den gjeldende prisen for prisavtalen.

4. Legg til tekst som skal fremkomme på fakturaen i Fritekst-feltet.


5. Forfallsdato styres etter kredittdager som er angitt på selskapet eller på en spesifikk kunde. Du kan overskrive foreslått forfallsdato etter eget ønske. Du styrer betingelser, registrerer selgere og legger til dokumenter under de ulike fanene. Les mer om de ulike fanene i faktura.


6. Når du har lagt inn informasjon om fakturaen trykker du Fakturer og send. Du kan også forhåndsvise den ved å trykke på øye-ikonet, eller trykke Lagre kladd dersom du ønsker å gjøre flere tilleggsvalg før du fakturerer. 

Når fakturaen faktureres og sendes vil den legge seg i utsendingskø og bli bokført av programmet. Les mer om utsending av faktura og utsendelsesplan.


7. Når fakturaen er opprettet er det flere funksjoner du kan bruke ved å trykke på pila ved den grønne knappen. Du kan også bruke chatfunksjonen for å legge til interne kommentarer ved å trykke på tekstboble-ikonet.