Kredittkort

MasterCard kredittkort gir deg ekstra trygghet ved handel på nett og når du er på reise. Du har også penger i bakhånd til gode tilbud eller uforutsette utgifter.

Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert og har du uhell med leiebilen dekkes egenandelen med inntil 12.000 kroner.
Du kan kjapt endre kredittgrense, overføre penger til konto og hente forsikringsbeviset i mobilbanken.
Betaler du med kredittkortet i strømmetjenester, apper og på nettet, hjelper vi deg å få igjen pengene ved svindel.


Flere fordeler med MasterCard kredittkort

 • Du kan når som helst betale ned litt ekstra.
 • Du kan selv velge om du vil betale minimumsbeløpet eller alt du skylder. Dette endrer du i fakturainnstillinger i nett- eller mobilbank.
 • Du skru av og på regionsperre i mobilbanken.
 • Superraskt å betale småbeløp i butikk med kontaktløs betaling.

Priser

 • Ingen årsavgift
 • Inntil 45 dagers rentefri kreditt
 • Gratis å betale med kortet
 • Ingen gebyr på uttak i minibank i utlandet
 • Uttak i minibank i Norge 40 + 1 % av pengene du tar ut
 • Ved varekjøp i utlandet kommer et valutapåslag på 2,0

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr. Produktet leveres av SpareBank 1 Kredittkort AS

Hvem kan få kredittkort?

For å få kredittkort hos oss må du være over 18 år og ha norsk personnummer. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Om reiseforsikringen

Minst 50 % av reisens transportkostnad må være betalt med kredittkortet. Forsikringen gjelder reiser som med varighet innenfor 90 dager. Inntil fire personer - familie eller andre medreisende - er forsikret.

Du er dekket av egenandelsforsikringen på leiebil når du har betalt leiebilen eller reisen med kortet.

For å melde skade, tyveri, forsinkelse av bagasje eller sykdom, ring SpareBank 1 Forsikring på 915 02 300, fra utlandet +47 915 02 300.

Ved akutt sykdom og alvorlige ulykker ring: SOS internasjonal +45 38 48 88 35
 

Faktura og innbetaling

Du vil motta faktura en gang i måneden så lenge du har brukt kortet. Den inneholder kjøp du har gjort siste periode. Har du for eksempel forfall den 15. februar, vil alt du har brukt i januar komme med på fakturaen. Bestiller du eFaktura i nettbanken, unngår du fakturaomkostninger.
 

Behandling av personopplysninger

SpareBank 1 Kredittkort (Kortutsteder) er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som behandles med grunnlag i avtaleforholdet med kortholder. 

 • Kortutsteder vil behandle (innhente, bruke og/eller utlevere) personopplysninger om kortholder innenfor rammer som er gitt i personopplysningsloven. Formålet med behandlingen vil i første rekke være å gjennomføre avtalen om betalingskort, herunder kundeadministrasjon og fakturering.
 • Etter regler i finansieringsvirksomhetsloven vil kortutsteder også behandle kredittopplysninger og andre personopplysninger i forbindelse med systemer for beregning av kapitalkrav for kredittrisiko.
 • Videre vil kortutsteder behandle personopplysninger med sikte på å forhindre misbruk av betalingskortet samt forebygge og avdekke straffbare handlinger. Registrerte personopplysninger kan bli utlevert til offentlige myndigheter og andre utenforstående når dette følger av lovbestemt opplysningsplikt eller opplysningsrett.

En nærmere beskrivelse av kortutsteder og bankens behandling av personopplysninger finner du under personvern.
Du kan kontakte personvernombudet i SpareBank 1 Kredittkort på personvern.kredittkort@sparebank1.no eller på telefon (+47) 73 88 44 26 om du har spørsmål vedrørende personvern og bruk av dine personopplysninger.


Eget kredittkort for jobb-utlegg

Har du utlegg eller er på jobbreise så kan det være et slit å holde orden på kvitteringer og lignende. Da kan det være greit å skaffe seg et ekstra kredittkort - MasterCard Extra. Fordelen er at du kan samle alle utlegg i forbindelse med jobb på det ene kortet og det går kjappere å skrive reiseregninger. MasterCard Extra har akkurat samme betingelser som vanlig MasterCard. Sperre kredittkortet

Har du mistet kortet? Sperr kortet så raskt som mulig.

Eller kontakt oss på 61 21 90 00, fra utlandet: +47 61 21 90 00 så hjelper vi deg.

Kortet vil bli sperret umiddelbart. Er i tvil om du har mistet det, kan du fjerne sperren igjen innen 48 timer hvis du ikke bestilte nytt kort når du sperret. Etter 48 timer vil det automatisk bli bestilt et nytt kort til deg med nytt kortnummer.

Se hvor enkelt det er å sperre og å åpne kortet igjen.


Når er det lurt å bruke kredittkort?


No I don't want to pay in kroner

Betaler du med kortet i utlandet er det lurt å betale i lokal valuta. Da er det MasterCard som veksler, og de har den beste vekslingskursen. Selv om vi legger på et valutapåslag på 2,0, er det fortsatt mest lønnsomt å betale i lokal valuta.

Betaler du i norske kroner er det butikken som veksler, og de velger ofte dårligere kurs eller høyere valutapåslag for å sikre seg mot valutatap.


Hva lurer andre på?