Møt våre ansatte: Angelika Strobel

Angelika ble hodestups forelsket i Norge!

Angelika Strobel.foto

På Regnskapshusets Finnsnes-kontor, like ved eventyrøya Senja, er det i dag sju ansatte. Sammen jobber de med kunder i regionen, og tilbyr ulike tjenester og rådgivning innenfor regnskap, lønn og personal og ulike økonomisystemer. En av de ansatte er tyske Angelika Strobel, som i dag jobber som regnskapsrådgiver. Veien dit har vært mildt sagt mangfoldig og alt annet enn strømlinjeformet.


Angelika vokste opp i det som den gang het Øst-Tyskland, og med sin katolske bakgrunn, var det vanskelig å få allmennfaglig videregående utdanning. Hun fikk en yrkesfaglig utdanning, og jobbet hos Posten i Øst-Tyskland helt til Berlinmuren falt i 1989. Da pakket hun sakene sine og dro til Vest-Tyskland, hvor hun både jobbet og studerte samtidig. Etter noen år med full fart, fikk hun en bachelor innenfor økonomi og regnskap, fag hun selv snakker om med stor iver.

Men hvordan gikk veien fra en tysk hverdag til midnattssolens rike?

Fikk en sjanse i nord

Sammen med mannen stiftet hun familie, og etter hvert ble familien på fire godt kjent med Norge som ferieland.

Vi besøkte Norge i alle årstider, nord og sør, sommer som vinter, og etter hvert begynte vi å lære norsk på kveldsskole, mimrer Angelika.

Besøkene ble bare flere, og jo mer tiden gikk, kjente familien at det ble vanskeligere og vanskeligere å dra fra Norge når ferien var over.

Hjertene våre hadde blitt igjen i Norge når vi kom hjem til Tyskland!

Det var dermed på tide å søke jobb her til lands, og i 2011 fikk hun napp på jobb i daværende Tranøy kommune på Senja.

De hadde en rådmann som var åpen og nysgjerrig på å få inn utenlandsk arbeidskraft, og de ville rett og slett gi oss en sjanse, forteller Angelika.

Etter noen år innenfor kommuneadministrasjon både i Tranøy og i Lenvik kommune, kjente Angelika at hjertet hennes virkelig brant for regnskapsfaget. Hun så en ledig stilling hos SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge og banket på døra. Den åpnet seg, og på Finnsnes-kontoret har hun vært siden 2020.

Jeg er kjempeglad for at jeg gjorde det! Jeg stortrives, virkelig.

Alle er med på nye oppdateringer

Angelika er i dag 51 år, og har hatt stor bredde i hva slags type jobber hun har hatt: Det øst-tyske postvesenet, ulykkesforsikrings-firma i Vest-Tyskland og regnskap tilknyttet kirkeadministrasjon er bare noe av det hun har vært innom på veien til jobben i Regnskapshuset. Hun er full av lovord om sin nåværende arbeidsgiver.

Vi får godt faglig påfyll, og når det kommer nye oppdateringer, sørger de for at alle har fått med seg det og at alle har forstått hva det nye innebærer, skryter hun.

En annen ting hun fremhever, er det faglige og sosiale kollegiet, både på kontoret og i konsernet.

Selv om vi har «mine og dine» kunder, samarbeider vi, og hjelper hverandre hvis vi står fast eller hvis frister kommer for kjapt. Det er et godt «vi».

Hun nøler ikke med å anbefale Regnskapshuset som arbeidsgiver.

Det er en trygg og sikker arbeidsplass, og man får være med på mange ulike arrangementer i regi av SpareBank 1 Nord-Norge.

Angelika fant sin rette plass, både når det gjaldt bosted og karriere. Kanskje nettopp du blir den neste som får øynene opp for nord?

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }