Hvor lang tid tar et forsikringsoppgjør?

Behandlingstiden varierer ut fra hvilken forsikring du bruker og hva som har skjedd. Har du alt av informasjon og papirer klart når du melder hendelsen, blir vi som regel raskt enige om et forsikringsoppgjør (kontantoppgjør eller reparasjon/gjenoppføring).

Andre oppgjørssaker kan ha lengre behandlingstid, da det kan ta tid å innhente alle opplysninger eller at det er stor pågang. Du vil få beskjed når saken er ferdig behandlet, eller om vi trenger ekstra opplysninger.


Når får jeg pengene?
Hvis du skal ha forsikringspenger utbetalt, tar det cirka 1-3 virkedager fra saken er ferdig behandlet til du får forsikringsoppgjøret utbetalt til konto. I noen oppgjørssaker får du en e-post eller sms med informasjon samme dag som saken er ferdig behandlet.
 

Hvorfor får jeg ikke tilbake alle pengene?
Hvor mye penger som blir tilbakebetalt kommer blant annet an på hvor høy egenandel du har, om du har bonusfordeler, grunnlaget for erstatning, eventuelt aldersfradrag og våre rabattavtaler med ulike leverandører.
 

Hva skjer hvis jeg oppgir feil verdi i et forsikringsoppgjør?
Hvis du oppdager at du har skrevet feil verdi, gir du oss beskjed om hva som er riktig. Da ser vi på saken på nytt og gjør en ny vurdering av erstatningen.
 

Er du misfornøyd med forsikringsoppgjøret og ønsker å klage?
Les om hvordan du går frem for å klage.