Båtforsikring

Beregn pris på båtforsikring. Skal du på båtferie og det skjer noe med båten, dekker vi utgifter slik at du kan fortsette ferien.

Redning og hjelp 24 timer i døgnet.
Dekker skade på mast, seil, bom og motor.
Dekker skade på båten under transport.

LOfavør båtforsikring

Hva dekker båtforsikringen?

Skal du kjøpe båt eller ønsker du å flytte båtforsikringen til oss? Du kan velge mellom tre typer forsikringer - minikasko, kasko og toppkasko.

Med kasko får du med feriegaranti. Øker du til toppkasko dekkes også tilhørende jolle, samt skade på opplagsutstyr, seil og motor.
 


familie med båtforsikring ved hytta

Visste du at ansvarsforsikring på båt er ulik den på bil?

Når du kjører bil har du et lovpålagt ansvar for skader du påfører en annen. Det betyr at hvis en bil skader noen eller noe, spør man ikke hvem som er skyld i skaden. Bilen er årsak til skaden, og du er dermed ansvarlig.

Dette er helt annerledes med båt. Der er båteier kun erstatningsansvarlig hvis man har vært uaktsom eller har direkte skyld i skaden.

To eksempler:

  • I en storm velter båt A under opplag og skader båt B. Eier du båt A blir du ikke ansvarlig for skadene på båt B siden årsaken er vær og vind. Eier av båt B må dekke skader på egen båt.
  • Båt C kolliderer med båt D. Årsaken er teknisk feil på båt C og eier av båt C er derfor ikke ansvarlig for på skader på båt D. Eier av båt D må dekke skader på egen båt.

De to eksemplene viser hvorfor det er så viktig å ha kaskoforsikring, siden du som båteier i flere tilfeller må betale for skader på din egen båt - selv om skaden ikke er din skyld. Har du kaskoforsikring hos oss får du dekket denne type skader.


Båtforsikring med feriegaranti

Hvis du skulle være uheldig å få skade på båten etter påbegynt ferie, erstattes utgifter til leiebåt, leiebil og alternativ overnatting med inntil kr 1.000 kroner per dag (kasko) og 1.500 kroner per dag (toppkasko).

Erstatningen gjelder for restrerende antall dager av planlagt ferie (maks 10 dager for kasko og 15 dager for toppkasko).


Båtforsikring vilkår og IPID

Vilkår

Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.

Har du båtforsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg. 

Hva er IPID?

Norges beste båtforsikring

Vår båtforsikring er kåret til den beste båtforsikringen av våre kunder. Basert på kundeomtaler av 27 forskjellige båtforsikringer har vår blitt kåret til den kundene er mest fornøyde med. Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer best totalt på kundeservice og oppgjør.

Les våre best i test utmerkelser

Forsikre båthenger?

Med forsikring av båthengeren dekkes skader som følge av brann, tyveri, sammenstøt, utforkjøring, velting og hærverk, samt transport av skadet tilhenger til verksted. 
 

Båtforsikring-kalkulator

Ønsker du å få pris før du kjøper forsikringen? 


Lenge mellom hver gang du ser båten?

SmartBoat One gir deg trygghet og kontroll over båten din rett fra mobilen. Sensorer overvåker båten, gir deg oversikt og varsler om noe skulle skje. Du får rabatt på båtforsikringen og mindre egenandel ved synkeskader.

 

meld skade båtforsikring

Har du hatt uhell eller skade på båten?


Hva lurer andre på?

Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser

Forsikringsselskapet vårt er Fremtind Forsikring

Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.