Vipps

Med Vipps kan du kjapt og greit betale, overføre og motta penger med mobilen.

Du slipper å ha kontanter og du har alltid pengene med deg.
Kjapt å sende penger - pengene kommer på konto med en gang.
Superenkelt å fordele utgifter og få igjen pengene når du legger ut for helgeturen eller ferien.

Ungdom under 15 år

Vipps, så kan ungdom under 15 år sende og motta penger mellom foreldre og venner. 

Ps. Foreldrene er fortsatt sjefen og må godkjenne at man kan opprette profil og om man kan sende penger. De har også fullt innsyn i transaksjonene i nettbanken.

For å opprette Vipps må man ha en bankkonto og et norsk mobiltelefonnummer. Her kan du bestille bankkort for barn eller bankkort for ungdom.

 

Hvordan aktiverer man Vipps for de under 15 år?

  • Begge foreldrene må ha en aktiv Vipps-profil med BankID/BankID på mobil for å opprette en profil for en under 15 år. Velg «Legg til barn» og fullfør registreringsprosessen. Varsel vil bli sendt til den andre forelderen per sms. 
  • Det er beløpsgrenser i Vipps. For de som er under 15 år kan man årlig motta inntil 8000 kroner og sende opptil 22000 kroner. 

Ungdom mellom 15-18 år

Så lenge barnet har eget bankkort, kan han eller hun opprette en fullverdig Vipps uten foreldrekontroll. Da kan man også betale lag, foreninger og bedrifter, betale på nett, betale regninger, gjøre opp utlegg i en gruppe og sjekke saldo.

For å opprette ny profil, må en forelder gå inn i sin Vipps-profil og slette barnets profil. Den andre forelderen vil motta et varsel per sms. 

Legitimering med BankID: 

Fram til 1. april må alle vippsere mellom 15 og 18 år legitimere seg med BankID i Vipps. Det er veldig enkelt, slik gjør du det!

Slik kommer du i gang


Betal regninger enkelt med Vipps

Lei av å taste inn KID- og kontonummer? Da har vi gode nyheter. Med Vipps regninger slipper du dette. Vipps regninger gjør det raskt og enkelt, samtidig som du fortsatt har like god oversikt over hva du har betalt når og til hvem.

For å betale eFakturaer med Vipps må du legge til en betalingskilde og ha identifisert deg med BankID, men dette behøver du bare å gjøre én gang.
Under «Mine kjøp» vil du se eFakturaer som ligger til godkjenning - for å betale trykk på knappen «Til godkjenning» og deretter «Godkjenn».Gjør opp med Vipps

Med Vipps kan dere dele på utgiftene og gjøre opp i en fei!

  • Lag en gruppe og legg til medlemmene som skal være med.
  • Alle legger til utleggene de har hatt i løpet av perioden.
  • Når alt er er lagt inn, ser du hvem som skylder hva.

Er du aktiv i et lag eller en forening?

Vipps kan brukes som en kortfri betalingsløsning ved innsamlingsdugnader, arrangementer, billettsalg og liknende. Ikke bare slipper dere å streve med kontanter - køen reduseres også. 


Sperre Vipps

Skulle du være så uheldig å miste telefonen, sperrer du Vipps enkelt ved å ringe oss på vår Vippstelefon 460 16 848.

Lurer du på noe om Vipps?

Se spørsmål og svar på vipps.no.