Hils på Sparebanden

Disse figurene kan du bruke for å lære barna dine om penger og sånt. I tiden fremover vil dere kunne møte dem på arrangementer og barneaktiviteter i hele regionen. 

Jeg er Spare

"Hvis jeg sparer litt og litt, så får jeg til slutt råd til det jeg ønsker meg!"

Man kan kanskje si at jeg er rolig og fornuftig. En ryddig og ordentlig type.

Jeg er god til å planlegge, tenker logisk og resonnerer som ingen andre.

Jeg synes det er viktig å vente med å kjøpe til jeg har tenkt meg litt om. Gjerrig?Nei, men jeg liker å ha et formål med det jeg gjør.

Jeg er Bruke

"Åh, den var fin! Kan vi vær så snill kjøpe den? Da blir jeg kjempeglad!"

Hei, her er jeg! Hoppende glad, impulsiv og har det de kaller glimt i øyet.

Jeg er kanskje ikke den mest seriøse av oss, men elsker å motivere og spre glede. I tillegg finner jeg alltid gode grunner til å bruke litt penger.

Å bruke er ikke alltid lett, derfor søker jeg ofte råd hos de andre for hvordan jeg kan sette tenna i noe jeg vil ha.

Jeg er Dele

"Jeg blir så glad av å dele, det føles så mye bedre enn å kjøpe noe til meg selv."

Det viktigste for meg er ikke å ha mye penger selv, men å gjøre noe sammen.

Jeg er opptatt av rettferdighet og er veldig omsorgsfull. Av og til tenker jeg kanskje litt for mye. Jeg liker å ha oversikt og blir glad av å både tenke på og dele med andre.

Jeg vil gjerne ha penger og ting selv, men jeg synes ikke det er viktig å ha mer enn andre. 

Jeg er Skape

"Å bruke penger på en idè synes jeg er så spennende,
ja gjerne! "

Jeg er Sparebandens kreative kraftsenter. Oppfinnsom, leken, nysgjerrig og energisk.

Jeg ser alltid etter muligheter og løsninger, og er på pletten for å hjelpe Spare, Bruke og Dele.Sammen kan vi få til hva som helst.

Gode ideer får meg til å slå hjul og jeg elsker å tjene penger på noe ingen har tjent penger på før.

5 pengetips fra Sparebanden

  • Lær barna hvor penger kommer fra, ikke bare hva de kan brukes på eller spares til. Bruk Spink-appen for å få oversikt over hva barnet bruker penger på.
  • Snakk om tingene dere kjøper og hvorfor man velger en ting fremfor en annen. Og ja – det er lov å velge en dyrere ting hvis grunnen er god!
  • Lommepenger er en super måte å lære om økonomi på. Man lærer at man kan tjene penger, men at det også er grenser for bruk.
  • Mange mener at barna både får god læring og blir mer selvstendige av å ha eget bankkort. Det gir også dere som er foreldre en ypperlig mulighet til å prate med dem om penger og sånt. 
  • I Spink-appen kan barna opprette en sparekonto de styrer selv, og de kan også sette egne sparemål. Det er en helt genial måte å lære de om sparing på. 
{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }