Kan jeg øke boliglånet for å kjøpe campingvogn eller bobil?

Ja, det kan du. Siden boliglånet har lavere rente enn lån til campingvogn eller bobil, kan det være et gunstig alternativ. Men da må du huske å øke innbetalingen på lånet tilsvarende bilens verditap.

Om du betaler ned på campingvogna eller bobilen over like mange år som boligen, risikerer du at den blir dyrere enn om du hadde valgt et eget lån til campingvogn eller bobil med kortere nedbetalingstid.

Du bør også være sikker på at du ikke trenger den ledige sikkerheten i boligen til andre formål, for eksempel oppussing eller til å hjelpe barna inn på boligmarkedet. Har du først finansiert campingvogna eller bobilen i boliglånet, går det ikke an å endre til lån med sikkerhet i objektet i etterkant. 

Det er mange fordeler med å velge et eget lån til campingvogn eller bobil. Du sparer den ledige sikkerheten i boligen til andre formål og er trygg på at lånet nedbetales i takt med verditapet. I tillegg sjekker vi om det er heftelser på vogna eller bobilen, noe som ikke gjøres hvis du velger å ta sikkerhet i boligen. 

Se også: 
Kan man ta pant i alle typer campingvogner?
Kan jeg få lån til campingvogn som står på fast plass?