Ida bygger camper

Ida fra «Turjenter.no» kjører Midt-Norge rundt på jakt etter den neste store turopplevelsen. Nå vil hun bytte ut bilen med ny bil - en spesialbygd camper. 

Video placeholder image

Ida har blitt en racer i Tetris - men drømmer om en tryggere turvenn

Ida Kathrine Knudtzon Eriksen kaller den en fin liten rakker og en god følgesvenn. Men bilen hun har nå er ingen turbil. – Noen gjør litt narr, men samtidig har jeg blitt veldig god i Tetris, sier hun.

Den er nok i tillegg i ferd med å takke for seg, gammelbilen. Hun har nesten gått og ventet på at det skal skje.

– Jeg har fått det til å fungere til nå, men den passer jo ikke til det livet jeg lever. Spesielt føler jeg at den ikke er trafikksikker nok. Drømmen er å komme meg lettere rundt i en tryggere bil.

PS! Scroll nedover for de nyeste oppdateringene!

Sjekkliste for deg som tenker på ny bil

  • Snakk med oss i banken - så tidlig som mulig, og helst før du begynner å se på bil. Sammen finner vi ut hva du har råd til og hva slags bil som passer deg. Du kan også leke deg i billånskalkulatoren
  • Tenk praktisk - hva slags bil trenger du i hverdagen, og hvilke funksjoner er viktig for deg? Eksempler kan være firehjulstrekk, hybrid, baggasjeplass, ekstra sete, eller plass til hundebur.
  • Husk å regn med prisen på forsikring og parkering når du ser på hva du har råd til. Det er totalprisen som er viktigst.
  • Husk andre ting som er viktig for økonomien de neste 3-5 årene. Hvis du for eksempel har tenkt å bytte bolig, pusse opp, eller kjøpe hytte, så kan dette bli påvirket av et billån.

Priseksempel på billån for unge: Nominell rente 6,95 %, effektiv rente 9,83 %, 100.000 kroner over 5 år, totalt 125.790 kroner.

Video placeholder image

Video placeholder image

Fått lån - begynt å titte

Ida har mange tanker om hvordan drømmecamperen skal være. Hun har også gått grundig igjennom økonomien sin, sammen med rådgiver, og hun har fått innvilget billån. Men hva nå?

Sommeren 2018 hadde frilufts-bloggen Ida skriver på, et godt samarbeid med Motor-Trade, Trondheim. Derfor tok hun kontakt med de nå. Kan de hjelpe Ida med å realisere drømmen sin om camper? Blir dette drømmen?

Video placeholder image

Bilen er valgt - plan neste

Etter å ha sjekket ut muligeheter, så har Ida bestemt seg. Nå har hun skrevet kontrakt med Motor-Trade i Trondheim om å bygge om en Mercedes Vito som er et par år gammel. Den er hvit og har veldig god plass.

Nå er Ida i gang med å se på hvordan hun kan innrede den, så den blir perfekt. Planleggingen gjør hun sammen med verkstedet, og gjennom å lete på nett etter camper-løsninger. 

Video placeholder image

UPDATE! Nå bygges det!

Nå er de i full gang med å bygge om Vito'en til en campervan på Motor-Trade Trondheim. Her bygges alt rundt et multifunkjsonsmøbel fra Egoe Nest Nordic som Ida har valgt ut. Med denne kan hun lage mat, vaske opp, dusje, sove i dobbeltseng og sitte i sofa om hverandre.

Det settes også inn varme, ventilasjon, lys, vegger, tak og spesialbygde hyllesystem. Og så lages det plass hvor buret til hunden Loke kan være, selvsagt. Blir dette perfekt? Yes.

Hva skjer nå?

Mer info kommer etterhvert! Følg med på Ida sin Instagram, og på bankens sosiale medier for å holde deg oppdatert. Denne siden oppdateres etterhvert som hun kommer lenger i prosessen.

Gjør som hunden Loke, følg med videre!

Video placeholder image

Sjekkliste for deg som vil bygge camper eller annen spesialbygd bil

  • Snakk med oss i banken både før, under og etter. Sammen finner vi ut hva slags budsjett du kan legge deg på og hvordan det står seg sammen med totaløkonomien din. Vi passer også på så du ikke tar deg vann over hodet.
  • Legg deg en plan for hele byggeprossessen. Hvordan skal det gjøres, av hvem og når, hvilke utgifter kan dukke opp i tillegg til det du har forutsett, og hvordan skal du betale for det hele?
  • Sjekk med biltilsynet hvordan bilen må registreres etter ombyggingen. Må den omregistreres til varebil eller campingbil?
  • Snakk med oss om forsikringen. Holder det med vanlig bilforsikring, eller må du ha verdisaksforsikring i tillegg for enkelte moduler eller spesialinteriør? 

Dette er grunnen til at Ida drømmer om å eie en camper 

Turjenta har kriteriene klare for sin neste følgesvenn. Den skal være pålitelig, den skal ha nok plass til turutstyr, og den bør ha firehjulstrekk. 

– Ofte vil jeg gjerne ha med meg både klatreutstyr, skiutstyr og overnattingsutstyr. Det er vanskelig i dag. Derfor har jeg drømt om campingvan i noen år.

Det ville gjort naturen lettere tilgjengelig for den turglade 32-åringen.

– Jeg trenger ikke være avhengig av å finne en perfekt camp- eller hengekøyespot. Er det dårlig vær, kan jeg sove i en oppvarmet bil. Spesielt etter toppturer om vinteren er det godt å komme hjem til en oppvarmet bil i stedet for et kaldt telt.

Les også: Dette er Ida - turjenta som drømmer om camper

Kjører turbilen etter værmeldingen

Ida  innrømmer at hun ikke er så flink til å planlegge. Men med en camper hadde det vært null problem. Med den ser hun for seg at hun kan la værvarselet – og hjertet – lede vei.

– Terskelen for å utforske blir enda lavere. Jeg kan bare starte bilen og reise, drømmer hun.

Men hun er ikke bekymret for at det blir for komfortabelt. At hun har alt hun trenger. At det blir «glamping».

– Nei, jeg kommer fortsatt til å ta med meg både hengekøye og telt. Og jeg kan jo ikke ta med meg bilen opp på fjellet heller.

Hun har allerede begynt å glede seg til å sette seg bak rattet. Det første hun skal gjøre når hun endelig får drømmebilen, er å reise nordover.  Helt uten å planlegge.

Er du over 34 år? Velg mellom vanlig billån med gode betingelser, kaskofritt billån, lån til elbil eller billån med LOfavør-fordeler. Vi har også gode lån til båt, campingvogn, bobil og andre kjøretøy.

Les mer om lån til, båt og andre kjøretøy her.

Billån for deg under 34 år

Unge får gunstige billån hos oss, selv om du ikke har egenkapital. Du kan nemlig låne hele kjøpesummen til en god rente. Lånesøknaden får du svar på med en gangmed en gang. Og du kan samle lån og forsikring hos oss for bedre oversikt, og pris. Er du LO-medlem i tillegg, så får du ekstra fordeler.

Priseksempel: Nom. rente 6,95 %, eff. rente 9,83 %, 100.000 kr o/5 år, totalt 125.790 kr.