Silje (26) og sønnen trives på Hjelset

Vernepleieren har vært medlem i et LO-forbund siden studietiden. At det ville gi henne fordeler på boliglånet fant hun derimot ikke ut før hun byttet bank - til oss.

Video placeholder image

Inne på Fole Godt i Molde gomler Arne på en nybakt bolle, mens mamma Silje Johansen (26) nipper på en nytraktet kopp kaffe. Her nyter de en sjelden fridag fra fulltidsjobb i helsevesenet, deltidsstudier og barnehage. 

Trygghet og oppveksvilkår er viktig

Det var aldri noe tvil om hvor de skulle bo. Hjelset var, og er, plassen for Silje og sønnen. Hun visste også sånn cirka hva slags bolig hun ville ha. 

- Jeg så etter var en bolig med flere soverom og godt med areal. Jeg liker å ha plass i rundt meg, og guttungen blir jo stadig større. Samtidig ville jeg ikke sitte med et hus alene. Så det føltes riktig å se på borettslag.

Vernepleieren hadde opplevd å bo i borettslag før, og likte den måten å eie bolig på. Inntrykket hun hadde var at det føltes trygt at ikke alt ansvar falt på henne alene, men at det var en del ting mange delte på.

- Det var også viktig for meg at Arne (2) skulle få bo i nærheten av pappaen sin, barnehage, og skolen han etter hvert skal gå på. At det var lekeplasser i borettslaget, egen hage, og lite trafikk, var også med å bestemte at det var her vi skulle bo.

Video placeholder image

Å være fagorganisert føles trygt og riktig

Hverdagen til den lille familien er energisk og innholdsrik, noe Silje trives godt med. Men når du jobber fulltid i turnus som vernepleier, så føles det riktig å være fagorganisert. 

- Det er jo utrolig godt å vite at du har noen i ryggen om det trengs. Jeg ble medlem i Fellesorganisasjonen (FO) da jeg var student. De hadde folk oppe på skolen for å informere om forbundet, og da meldte jeg meg inn. Det føltes trygt og riktig.

At det fantes fordeler for medlemmene i forbundet også utenfor arbeidsplassen, det var derimot noe Silje ikke hadde tenkt på.

Video placeholder image

//Det at innboforsikring var inkludert var jeg vel egentlig klar over. Men at jeg hadde fordeler på boliglån, andre forsikringer, og mer, det ante jeg ikke. Det var Helene i banken som fortalte det til meg, og jeg ble ganske overrasket.

- Silje Johansen, vernepleier og student


- Hadde jeg bare visst!

Silje er dessverre ikke alene om å ikke vite hvilke fordeler hun faktisk har gjennom LOfavør. Hver dag snakker vi med kunder som sier det samme som henne; 

- Hadde jeg visst hvilke fordeler jeg hadde, så hadde jeg blitt kunde mye tidligere. Men jeg tok jo bare lånet i den banken jeg alltid hadde hatt, uten å sjekke. Jeg tenkte ikke på det – at det kunne være noe å hente på å være fagorganisert.

Det var først da hun tok kontakt med oss i Molde at hun fant ut hvor mye hun kunne spare på å benytte seg av fordelene hun har gjennom å være medlem av et LO-forbund.

- I banken hvor jeg hadde lånet før så betalte jeg meg litt «i hjel». Men da jeg kontaktet dere for å få et tilbud, så fortalte Helene alt om LOfavør-fordelene. Hun så på lån, forsikringer, og hele pakken. Den forrige banken kunne dessuten ikke gi meg hele lånet alene, og dermed måtte mamma inn å hjelpe. Det slapp jeg hos dere. Alt ble så mye lettere og billigere da jeg byttet, sier hun. 

Artikkelen fortsetter lenger ned

Video placeholder image

Drømmer om enebolig

Med hektisk arbeids- og studiehverdag i tillegg til mammarollen, så finner Silje likevel plass til fremtidsdrømmer. Fordi selv om livet som rekkehuseier er godt, så hun en plan om å få enda mer plassom noen år. 

- Det er jo egentlig enebolig som er drømmen. For da blir det bare vårt. Så det blir nok så rekkehuset byttes ut med hus etterhvert. Men vi skal bo her, på Hjelset, det er jeg sikker på, sier hun.

Fordi det er godt å bo der de bor nå. Med trygge gater for Arne å stabbe rundt på, lekeplasser i flere retninger, og oppvekstvilkår som lover gode tider. 

- God plass, og trygghet for familien. Det er det vi trenger. Og så trives vi jo veldig godt, avslutter hun med et smil.

Video placeholder image

5 grunner til å bytte bank til oss

Snakk med oss i banken så fort som mulig - det kan være mye å spare, og det er ingen grunn til å vente. Her er noen av grunnene til at du som er medlem av et LO-forbund, bør få et uforpliktende tilbud fra oss:

  1. Du har allerede Norges beste innboforsikring gjennom medlemsskapet ditt, men det kan være du må ha andre forsikringer også. Du har LOfavør-fordeler på alle forsikringer hos oss. 
  2. Få knakende god rente på boliglånet!
  3. Hvis du skal selge eller kjøpe hus får du fordeler og trygghetsgaranti hos EiendomsMegler 1 Midt-Norge.
  4. Du får LOfavør-fordeler på både billånet og bilforsikringen.
  5. Få alt samlet på et sted, og spar penger på å bruke alle fordelene du har gjennom LOfavør.

Priseks. LOfavør Boliglån: Nom.rente 2,49 %, eff.rente 2,58 %, 2 mill o/25 år, kost 703 583 kr. Totalt 2 703 583 kr.

Silje Johansen, som artikkelen er skrevet om, er medlem av LO-forbundet Fellesorganisasjonen (FO). De er fagforeningen og profesjonsforbundet for om lag 30 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Studenter innen disse yrkesgruppene kan også være medlem av FO.

Her finner du en oversikt over alle LO-forbund.