Forsikring og leiebil

Skal du på ferie og lurer på om du trenger egen forsikring på leiebilen? Eller lurer du på om du kan få leiebil mens bilen er på verksted? Her er svarene på spørsmålene rundt forsikring og leiebil.

Leiebilforsikring

Seriøse leiebilselskaper har forsikring på alle sine biler. Men mange ønsker likevel å selge deg kostbare tilleggsforsikringer som f.eks. «egenandelsforsikring».

Har du reiseforsikring hos oss dekker vi hele egenandelen (iht. kontrakt) ved
skade eller tyveri av leiebil på ferie-, fritid- eller jobbreise i utlandet og i Norge. Hvis du oppfyller kravene til reiseforsikring via ditt MasterCard, dekkes inntil 12.000 kroner per skadetilfelle.

Dette dekkes ikke:

  • Egenandel ved skade på helårsleid bil, leasingbil eller bil via bilpool
  • Leiebil leid ifbm. flytting eller hjemkjøring av varer
  • Leiebil du har som følge av at egen bil er på verksted

Leiebil mens bilen er på verksted

Har du kasko (med leiebil som tilvalg) eller toppkaskobilforsikringen din (gjelder også elbil og bobil) kan du få leiebil hvis bilen må på verksted. Det gjelder kun verkstedbesøk som følge av skade som dekkes av forsikringen. Har du kasko (med leiebil som tilvalg) har du krav på leiebil i 15 dager, eller 45 dager dersom du har toppkasko.


Når du har leiebil er bilforsikringen til utleieselskapet som gjelder. 
 

Usikker på om du har leiebil inkludert i forsikringen din?

Da kan du enten logge inn til forsikringstjenesten, eller se forsikringene dine i mobilbanken. Gå deretter til "Vis avtaledokument".

Best i test på skadeforsikring og skadeoppgjør

Tusen takk til alle våre kunder! Norsk kundebarometer (2019) har nok en gang kåret SpareBank 1 til bransjevinner i kategorien skadeforsikring, med 5 av 5 stjerner i testen. Vi har de mest fornøyde og lojale forsikringskundene for tredje året på rad. Våre kunder er også de mest fornøyde kundene etter skadeoppgjør for fjerde året på rad, ifølge EPSI 2018.

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no