LOfavør Husforsikring
- Du får toppforsikring til prisen av standardforsikringen.
- Ved skade betaler du 1.000 kroner mindre i egenandel.
Bor du i leilighet i blokk er du dekket av en egen type husforsikring gjennom sameiet eller borettslaget. Du trenger i så fall bare innboforsikring.
Har du leilighet (gjelder både andelsleilighet og selveierleilighet) så er du forsikret via sameiet/borettslaget. Sameiet/borettslaget har en egen bygningsforsikring, ofte kalt en sameie- og borettslagforsikring. Det vanlige er å betale for denne gjennom fellesutgiftene.
Er du i tvil bør du kontakte styret i borettslaget/sameiet ditt.
Bor du i en selveier tomannsbolig eller rekkehus kan du forsikre den med vanlig husforsikring. Er du en del av et sameie eller borettslag så må du huske å sjekke med styret om bygningen allerede er forsikret.
Vertikaldelte tomannsboliger kan forsikres hver for seg, mens horisontaldelte tomannsboliger må ha felles forsikring.
*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.
Les mer om våre best i test-utmerkelser
Forsikring av garasje er en tilleggsdekning du kan velge når du kjøper husforsikring og hytteforsikring. Du kan sjekke om du har tilleggsdekning for garasje ved å logge inn i mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken å se under husforsikring > tilleggsbygg.
Les: Hva dekker husforsikringen? og Dekker innboforsikring tingene i garasjen?
En varmepumpe kan være dekket av både husforsikringen og innboforsikringen. Det vanligste er at varmepumpa en fast installasjon i huset, og da er den dekket av husforsikringen. Er det en frittstående varmepumpe er den dekket av innboforsikringen.
Skade
Har du hatt fysisk skade på selve varmepumpa som f.eks. skyldes brann, lynnedslag, kortslutning, overspenning eller hærverk vil du normalt være dekket for varmepumpa (minus evt. egenandel og aldersfradag).
Lekkasje
Skade på bygning som følge av lekkasje fra varmepumpa vil i noen tilfeller være dekket. Dette vil bero på hvordan skaden har oppstått og hva som er årsaken.
Slitasje og produktfeil
Forsikringen dekker ikke slitasjeskader eller produktfeil på varmepumpe. Har varmepumpa sluttet å virke bør du sjekke med forhandleren eller leverandøren om det fremdeles er garanti på varmepumpa.
Les også:
Hva dekker husforsikringen?
Hva dekker innboforsikringen?
Egenandelen er den summen du må betale selv, hvis du bruker husforsikringen. Du kan velge hvor stor egenandel du vil ha når du kjøper forsikringen. Velg mellom fem egenandeler:
Jo høyere egenandel du velger, jo billigere blir husforsikringen. Etter fire skadefrie år hos oss får du dekket egenandelen med inntil 4.000 kroner, ved første skade.
Faste egenandeler
Har du allerede husforsikring?
Du kan sjekke hva din egenandel er ved å logge inn til mine forsikringer. Er du bankkunde kan du se dette under "Husforsikring" i mobilbanken/nettbanken. Kontakt oss om du har spørsmål eller ønsker å endre egenandelen.
Et punktert vindu skyldes som oftest at vinduet er gammelt og slitt. Da vil ofte innfatning tørke ut eller sprekke opp, og slippe inn luft. Dette dekkes dessverre ikke av bygningsforsikringene (hus- og hytteforsikring).
Er vinduet nytt kan du få dekket dette av garantien på vinduet. Da må du ta kontakt med forhandleren eller snekkeren som satte det inn.
Er vinduet knust som følge av en skade eller fått termisk brudd kan du være dekket av hytte- og husforsikringen.
Hvis det skjer en skade som fører til vannlekkasje/-skade er selve huset eller bygningen dekket av husforsikringen. Det vil si tak, vegger og alt som sitter fast i boligen (parkett, peis, varmtvannsbereder, varmepumpe, kjøkken-innredning osv.). Det samme gjelder for hytta med hytteforsikring.
Blir møbler eller frittstående hvitevarer ødelagt, er det innboforsikringen som vil dekke dette.
Les også:
Hva dekker husforsikringen?
Hva dekker innboforsikringen?
Liten eller ingen drenering rundt huset, eller tette dreneringsrør kan forårsake vanninntrengning og vannskader på bygningen. Bygningsforsikringen (hytte- og husforsikring) dekker normalt ikke skader som oppstår over tid, hvis skaden kommer av manglende vedlikehold av dreneringen. Innboforsikringen kan dekke deg for følgesskader dersom tingene dine har blitt ødelagt av vannet.
Har du fått vannskader (samt følgeskader) på huset som følge av naturskader eller utvendig lekkasje fra rør vil du normalt være dekket av bygningsforsikringen.
Les mer om:
Har du bygningsforsikring (topp hytte- eller husforsikring) er du dekket mot skade på bygningen som har oppstått på grunn av skadedyr. Hvis du i tillegg har tilleggsforsikring for sopp og råte er du også dekket mot skade som har oppstått på grunn av innsekter, sopp og råte.
Innboforsikring topp dekker også bekjempelse av visse typer sjenerende dyr.
Se også:
Nei, forsikringen dekker dessverre ikke heksesot.
Heksesot kommer av sotpartikler som fester seg til blant annet vegger og tak. Kilden til heksesot kan være panelovner og eldre lyspærer som brenner støv til sot, stearinlys, duftlys og peisovner.
Heksesot er verken helsefarlig eller skadelig for bygningen, men likevel veldig sjenerende. Det finnes mange tips på nettet til hvordan man vasker bort heksesot.
Hvis de frosne vannrørene er tilgjengelige, kan de kan varmes opp med en hårføner direkte på det frosne stedet. Hold deg hjemme under opptiningen, slik at du raskt oppdager en vannlekkasje. Ikke bruk skibrenner eller varmepistol.
Dersom du ikke klarer å tine røret på egenhånd eller røret ikke er tilgjengelig kan du melde skaden til oss, deretter kan du bestille rørlegger til å hjelpe deg med å tine røret. Både husforsikringen og hytteforsikringen vår dekker tining av rør ute, minus egenandel.
Strømsparing og lave temperaturer er en farlig kombinasjon
Det er forståelse for at mange vil spare strømutgifter, men det kan gi mye større kostnader på sikt. Det er viktig at du har på nok varme slik at vannet i rørene dine ikke fryser. Om du ikke har tilstrekkelig med varme på våtrom og rom med rør, kan du risikere å måtte ta deler av regningen selv om du skulle få en frost- eller vannskade.
Liten eller ingen drenering rundt huset, eller tette dreneringsrør kan forårsake vanninntrengning og vannskader på bygningen. Bygningsforsikringen (hytte- og husforsikring) dekker normalt ikke skader som oppstår over tid, hvis skaden kommer av manglende vedlikehold av dreneringen. Innboforsikringen kan dekke deg for følgesskader dersom tingene dine har blitt ødelagt av vannet.
Har du fått vannskader (samt følgeskader) på huset som følge av naturskader eller utvendig lekkasje fra rør vil du normalt være dekket av bygningsforsikringen.
Les mer om: