Våre samarbeidspartnere

Samarbeid er et av FNs bærekraftsmål vi fokuserer ekstra på. Vi er medlem av og samarbeider med mange organisasjoner for å bidra til å oppfylle vår del av bærekraftsmålene.

Årets miljøfyrtårnbedrift 2020

SpareBank 1 Hallingdal Valdres er en Miljøfyrtårnbedrift. Vi var en av de første i landet til å bli sertifisert etter de nye kravene for finansielle virksomheter. I 2020 ble vi kåret til Årets miljøfyrtårnbedrift i klassen for konsern og store virksomheter. Det er vi veldig stolte av.

UNEP FI

Vi har forpliktet oss til FNs prinsipper for ansvarlig bankvirksomhet. Som medlem i UNEP FI må vi tilpasse vår virksomhet til målene i Parisavtalen og FNs bærekraftsmål. Dette rapporterer vi jevnlig på.

Hold Norge rent

Gjennom vårt medlemskap i Hold Norge rent bidrar vi blant annet med å organisere ryddeaksjoner i samarbeid med kommuner og renovasjonsselskaper lokalt.

Grønnvaskingsplakaten

Vi har signert Grønnvaskingsplakaten. Det forplikter oss til å ikke bruke bærekraft som noe som får oss til å fremstå bedre i markedsføring, men at vi faktisk gjør reelle grep i det vi holder på med.

Bruse

Hallingdalsbedriften Bruse leverer solceller til hjem, hytter og næringsbygg. Vi i SpareBank 1 Hallingdal Valdres samarbeider med Bruse om finansieringsløsninger. Sjekk ut mer om solceller fra Bruse på nettsidene deres.

Otovo

Otovo har på kort tid blitt en ledende aktør på solceller i Europa. Gjennom sin banebrytende teknologi kan forbrukeren raskt beregne pris, plassering og antall paneler på sin bolig. Søknad om lån til solcelleanlegg skjer gjennom SpareBank 1 Hallingdal Valdres som en integrert del av kjøpsprosessen.  

Les mer om Otovo her

Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF)

The Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) er et kollektivt forsøk fra banker, og andre finansielle institusjoner, på å harmonisere måten de rapporterer klimagassutslipp finansiert gjennom sine lån og investeringer. Gruppen er raskt voksende og består av over 190 banker og investorer fra hele verden.

Gol kommune

Gjensidig forpliktelse mellom Gol kommune og SpareBank 1 Hallingdal Valdres om fossilfri transport innen 2024. Har resultert i solcelleanlegg på aldershjemmet, utleie av elektriske bysykler i sentrum for å redusere biltrafikk. Samarbeid om rydding av søppel i nærmiljøet.