Pensjonssparekonto

Pensjonssparekonto er enkel sparing til din pensjon. Bare tast inn alderen din og hvor mye du vil spare i måneden, så er du i gang!

Et par som sitter i sofaen med pc og planlegger pensjonssparing
Spar så mye og så ofte du vil.
Ta ut hele eller deler av sparebeløpet når som helst.
Få sparing som er best for deg og din alder.

Priser og vilkår

  • Priser avhenger av spareprofil og forvaltningsform. Med alderstilpasset aktiv spareprofil koster forvaltningen 1,15 % av saldo ved 100 % aksjer.
  • Administrasjon av avtalen koster 0,1 % av saldo.

Vilkår og viktig informasjon om pensjonssparekonto

Vi prøver å gjøre det enkelt å forstå produktene våre her på nettsiden, men selvfølgelig kan det være noe du ikke fant svar på likevel. Er det ord og uttrykk du lurer på hva betyr? Se ordliste på finansnorge.no.

Du kan laste ned fullstendig vilkår og viktig informasjon om pensjonssparekonto under.

Pensjonssparing leveres av SpareBank 1 Forsikring AS

Å spare til pensjon er enklere enn du tror

Med noen få tastetrykk starter du sparingen som kan gi deg en bedre hverdag som pensjonist. Sparingen tilpasses automatisk alderen din, slik at du gradvis tar litt mindre risiko, jo eldre du blir. Om du ønsker å bestemme helt selv kan du selvsagt endre til en annen spareprofil.

Dame sitter oppå pengestabel.
Illustrasjon av lyspære som lyser

Hvorfor spare ekstra til pensjon?

Mange av oss har urealistiske forventninger til hvor høy pensjon vi kommer til å få. For de fleste av oss vil pensjonen utgjøre rundt 50 prosent av lønnen – om vi ikke sparer på egenhånd i tillegg. 

Så lenge levealderen øker, øker også antallet personer som mottar alderspensjon. Dette betyr at hvert årskull må jobbe litt lenger for å oppnå samme pensjon som eldre årskull.


Tilpass din spareprofil

Når du sparer i pensjonssparekonto plasseres pengene dine i fond. Hvis du vil påvirke pensjonssparingen din, kan du selv velge fordelingen mellom aksjefond og rentefond. Dette gjør du enkelt i mobilbanken og nettbanken din.

Spørsmål med sirkel.

Pensjon for "dummies"

Blir du forvirret av alle ord og uttrykk om pensjon? Hva er egentlig polise og innskuddspensjon? Her er alt du trenger å vite om pensjon sagt på en enkel måte.

Hva lurer andre på?

Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no