Derfor bør alle foreldreråd bruke Vipps på arrangementene sine

Få en tryggere og bedre betalingsløsning.

Vipps

Før betalingstjenester som Vipps, var det mynter og sedler det gikk i når skoleklasser og barnehager skulle ta betalt på arrangementer som 17. mai og sommer- og juleavslutning. Dette resulterte ofte i mange og store pengeposer rundt omkring hos foreldrene, eller store summer på noen i foreldrerådet sine privatkontoer. 

– Hovedårsaken til at vi ønsket å ta tak i dette, var nettopp fordi pengene sto på private konti, eller i poser hjemme hos klassekontakter og lignende. Dette er uheldig for den enkelte, og det utgjør en risiko, forteller Einar A. Rørvik, bedriftsrådgiver og leder i FAU Bølehøgda Skole i Skien. 

– Når vi fikk samlet alt under ett organisasjonsnummer, viste det seg at det dreide seg om ganske store summer rundt omkring på private konti og i pengeposer, legger han til.
 

Enkelt alternativ til kort og kontanter

Den ideelle organisasjonen FAU Bølehøgda skole ble bedriftskunde i begynnelsen av 2018, og er ett av mange foreldreråd som har tatt det samme valget. En av fordelene ved å være bedriftskunde, er å kunne benytte seg av Vipps Bedrift. 

Med Vipps Bedrift kan kundene betale med mobilen på ulike arrangementer, som 17. mai med is- og pølsesalg, og det er et enkelt alternativ til kort og kontanter. Det er også slik i dag at de aller fleste forventer at de kan betale med mobilen. 

Her kan du lese mer om Vipps for bedrift, lag og forening.
 

Slik er det å bruke Vipps Bedrift

3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps, og det vippses rundt 500 000 ganger om dagen. En av de største fordelene med Vipps Bedrift, er hvor enkelt det er å ta betalt på ulike arrangementer. Dere kan velge mellom Vippsnummer eller VippsGo. Vippsnummer er nesten som å vippse en venn, du vippser til et eget Vippsnummer ved betaling – et nummer du får når du har gjort bestillingen din. 

– For oss har Vippsnummer fungert kjempefint, og det er en løsning som de fleste er kjent med, forteller Einar.

Trenger dere litt mer funksjonalitet enn Vippsnummer, er VippsGo et godt alternativ. Løsningen er som en liten butikk inne i Vipps-appen, hvor dere kan sette opp en egen meny. Den er enkel å endre for hver gang dere har et arrangement. Kunden kan også forhåndsbetale, og så hente ut varen fra kiosken. 

– Hvilke tidligere økonomiske utfordringer har dere løst ved å bli bedriftskunde og bruke Vipps som betalingsløsning?

– Det er i hovedsak å ha et alternativ til de som ikke har med seg kontanter
når de skal betale. Vi håper det blir en større andel Vipps i tiden fremover,
sier Einar. 

Her kan du lese mer om hvordan dere registrer klubben, laget, foreningen eller FAU som bedriftskunde.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }