Therese sin tur - juni

Formokampen 1428 moh

Takk for utfordringen Iren. Vi er heldige som bor i et område med så mange fine turmuligheter like i nærheten.  Valget mitt faller på en av mine favoritter, både sommer som vinter, nemlig Formokampen (1428 moh.) i Rondane Nasjonalpark. Dette er en lett tur med nydelig utsikt over Jotunheimen og Dovrefjell og tettest på, de høyeste toppene i Rondane.

Turen er lett tilgjengelig og passer alle aldersgrupper. En kjempefin familietur. Jeg tar utgangspunkt i start fra parkeringen ved Putten Seter på Høvringen. Her i fra følger man rødmerket sti hele veien til toppen. Stien er godt tilrettelagt, og det er laget stein «broer» over de våte partiene.  Fra Putten og til topps er det ca. 4,5 km. Fra toppen har man nydelig utsikt til nasjonalparkene rundt. Nærmest ligger Rondane med Bråkdalbelgen og Ljosåbelgen tettest på, men også Rondeslottet, Vinjeronden og Storronden. Utsikten er også upåklagelig ned dalføret og mot Otta. 

Det er satt opp sikteskive på toppen, samt kikkert som gjør det enkelt å navigere seg frem til fjellene man ser. På toppen vil man også finne gammelt fangstanlegg, samt fangstgroper.

Ønsker man en lengre tur, kan man gå hele veien fra Formo gård ved E6 og følge «Formolia» frem til Putten. Deretter følger man siste etappe opp til Formokampen. 

Vinterstid er det preparerte skiløyper hele veien til topps. 

God tur!


Jeg ønsker å utfordre Per Morten Kleppe, PM avdeling Vågå, for neste turtips Juli. 

Fjellhilsen fra Therese

#Fjellbanken