Gjør kredittkortet til feriekortet

Det er lurt å bruke Mastercardet når du bestiller ferieturen – da får du gratis reise- og avbestillingsforsikring. Bruker du i tillegg kortet på selve reisen får du flere rettigheter og økt sikkerhet. 

Mange har med seg kredittkortet på ferie, men bare i reserve. Kortet legger de i safen på hotellrommet, og der blir det liggende hele ferien mens de betaler for måltider, opplevelser og shopping med det vanlige bankkortet.

Det smarteste er faktisk å gjøre det til en vane å bruke kredittkortet på ferien, og heller la bankkortet bli reservekortet. Med Mastercardet som brukskort på ferien vil du nemlig

  • unngå at kontoen din blir tappet hvis kortet blir stjålet eller misbrukt. Brukskontoen er dine penger. Kredittkortet er bankens penger.
  • ha bedre klagemuligheter og raskere vei til løsning. Har du blitt lurt eller gjort et dårlig kjøp, kan det være vanskelig å reklamere til forhandleren etter at du har kommet hjem. Fordelen med kredittkortet er at du ennå ikke har betalt fra egen lommebok. Gjennom finansavtaleloven har du bedre rettigheter ved kredittkortkjøp.
  • få gratis kontantuttak i utlandet. Bruker du Mastercard når du tar ut kontanter i utlandet, får du ikke gebyr på uttaket.
  • få null gebyrer når du bruker kortet når du handler.
  • slippe å betale egenandel på leiebilforsikringen. Har du uhell med leiebilen, dekkes egenandelen med inntil 12.000 kroner.

Alltid to kort på reise 

Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet kort i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak i kontanter til resten av ferien om du plutselig står der uten kort. Ta med både bankkort og kredittkort, og oppbevar dem på forskjellige steder, så er du på den sikre siden.

Betal fakturaen til forfall, så slipper du renter 

Ved å betale med Mastercard har du hele tiden full oversikt og kontroll i nett- og mobilbanken. En av fordelene med Mastercard er at du enkelt kan overføre mellom kort og konto, eller betale inn ekstra når det måtte passe.

Husk bare at du betaler med penger du låner. Betal fakturaen til forfall, så slipper du å betale renter. 

Skal du til utlandet? Ikke reis uten kredittkort – bestill i dag!

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.