Over 100 banker satser sammen på Vipps

Nå blir det enda enklere å betale med mobilen! 100 norske banker går sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder. 


Nå blir det enklere for deg

I løpet av kort tid har flere aktører lansert sine egne mobile betalingsløsninger, noe som kanskje har forvirret både den som betaler og den som tar imot betaling. 

Sammen oppretter vi nå et nytt selskap der mCASH og Vipps går sammen. Nå skal vi bruke kreftene våre på å videreutvikle "nye" Vipps til å bli den beste mobile betalingsløsningen for deg!

Video placeholder image

- Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. Selv om vi gjennom vår satsning på mCASH har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de vil foretrekke én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder, sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

Inkludert i Vipps blir også betalingsløsninger som hittil har vært utviklet av de andre bankene i samarbeidet. SpareBank 1 overfører satsingen på mobilbetalingsløsningen mCASH som leverer i hovedsak de samme tjenestene som Vipps. Kundebasen i mCASH blir invitert med over til Vipps.

Avtalen forutsetter godkjenning fra norske tilsynsmyndigheter.