mendu-podcast

Synes du økonomi er litt kjedelig, litt komplisert eller litt overveldende? Slapp av, da har vi løsningen for deg! I podkasten «Men du?» fra SpareBank 1 Nord-Norge får du enkle tips til hvordan du kan få orden og oversikt over egen økonomi!

Sigrid Agnethe (som kjører brannslokning og skippertaksmetode) og Ingrid (som stort sett har Excel-arket oppdatert) er programledere. Bli inspirert ved hjelp av våre flinke eksperter og vår enestående humor!

Episode 18: Singeløkonomi

Dette er episoden for deg som er alene med pengeboka, eller kan komme til å bli det.

Episode 17: Utsatt betaling, kjempelurt eller ordentlig surt?

Dette er episoden for deg som har tatt på deg spanderbuksa, du har bare ikke betalt for den enda og du har trykket på «betal om tre måneder» – var det så lurt?

Episode 16: Katastrofekronekurs

Dette er episoden for deg som skal på helgetur med verdens beste jenter, og ditt bidrag per nå er å foreslå å se «Den lille havfruen», fordi det er gratis.

Episode 15: Risiko for reddharer

Dette er episoden for deg som trenger å bli litt mer MacGyver når det kommer til pengene dine, samtidig som vi skal holde deg i handa mens du gjør det.

Episode 14: Har du pensjonspanikk?

Dette er episoden for deg som synes det er rart at du må begynne å tenke på livet som 70-åring når du fortsatt er relativt ung og deilig.

Episode 13: Penger til poden, hot or not?

Dette er episoden for deg som har barn og sparer penger til dem, men ikke vet hvordan det er lurest å gjøre det.

Tidligere episoder

Episode 12: Skattemelding for smarte folk!

Dette er episoden for deg som tenker at skattemeldinga sikkert er good, og at staten fikser alt for deg. Hør her: Du burde ha sjekka den. For lengst!

Episode 11: Har en drøm!

Dette er episoden for deg som går med en idé i magen og har lyst til å starte for deg sjøl, men som ikke vet om du tør å satse.

Episode 10: Lønnsforhandling 2024 – fett eller fattig?

Dette er episoden for deg som har hørt at det er lønnsoppgjør i år, og du bare håper at det kommer til å regne og ikke dryppe.

Episode 9: Går du i kvinnefella?

Dette er episoden for deg som trenger å bli fyrt opp i anledning kvinnedagen.

Episode 8: Zzz, makroøkonomi

Dette er episoden for deg som må google «inflasjon». Du er ikke alene. Vit det!

Episode 7: Tør jeg bli sjef?

Dette er episoden for deg som meldte deg til å være elevrådsleder, men som i voksen alder synes sjefsansvar bare er fryktinngytende.

Episode 6: Fondssparing for fehoder (fond steg 2)

Dette er episoden for deg som alltid velger det som er anbefalt for deg på Netflix. Kanskje du bør tenke litt annerledes om fondssparing?

Episode 5: Svindelskrekken

Dette er episoden for deg som har klikka litt for fort på den lenka som egentlig burde fått det til å lyse rødt, rødt, rødt.

Episode 4: Fondssparing for fehoder (fond steg 1)

Dette er episoden for deg som soner litt ut og tenker på at du må vaske badet når andre snakker om avkastning og globale indeksfond.

Episode 3: Matsmart: Makroner eller makaroni?

Dette er episoden for deg som må lære deg å se på kilopris i matbutikken og som må lære deg å raspe osten sjøl.

Les også: Hvordan spare på maten uten å spare mat?

Episode 2: Plis, gi meg økonomisk oversikt!

Dette er episoden for deg som trenger å rydde i økonomien som om det var den kjøkkenskuffen hvor brødposer, bursdagslys og aluminiumsfolie ligger hulter til bulter.

Hør introepisoden her!

Dette er episoden for deg som føler at du ikke trenger en podkast om økonomi, men som kanskje nettopp derfor trenger den skikkelig! «Men du?» lanseres i januar 2024.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }