Ung gutt og jente sammen

TIPS OG RÅD

Barn og bank

Penger kan være vanskelig å forstå, selv for voksne. Her gir vi deg gode tips og triks til å hjelpe barna til å lære seg gode pengevaner. 

Hvordan lære barn om økonomi når de ikke kan se pengene?

Etter hvert som kontanter blir mindre vanlig, må barn og unge lære om kortbruk og skaffe seg oversikt over penger som de ikke kan se fysisk.

Hjelp barna til å utvikle sine økonomiske verdier, holdninger og adferd. Barn lærer mer om penger når de selv opplever det å få, bruke og spare penger. Denne erfaringen påvirker deres økonomiske selvstendighet og legger grunnlaget for en vellykket overgang til voksenlivet. 

Fem råd fra Magne om barn og økonomi

Magne Gundersen,
Forbrukerøkonom


Hold oversikten med Spink og bankkort

Appen Spink gjør det enkelt for barn å holde oversikt over sine egne penger. Appen viser tydelig hva pengene er brukt til, slik at barnet får et bevisst forhold til eget forbruk. Det er også mulig å få en egen sparekonto og sette seg sparemål i appen. 

Bankkortet er spesielt tilpasset barn og kan kun brukes dersom det er penger på konto. Det kan ikke brukes på internett. Skulle kortet bli borte er pengene likevel
trygge. 


Ta kortpraten

Når barna skal begynne å bruke bankkort er det viktig at de forstår pengebruk og kortsikkerhet. Her får du tips om hva barna bør vite før de begynner å bruke bankkort for barn.

Mistet kortet?

Gi beskjed til foreldre så fort som mulig slik at banken kan bli varslet.

Dele PIN-koden med andre?

Nei. Koden er hemmelig. Ikke fortell koden til andre.