Refinansiering av boliglån

Refinansiering betyr å gjøre endringer på lånet ditt. Dette kan være å flytte boliglån fra en annen bank, øke ditt lån i banken, eller få en lavere rente på lånet.

Ønsker du å øke boliglånet ditt eller flytte boliglån fra en annen bank, velger du dette i første steg i lånesøknaden. Søknaden er helt uforpliktende.

Når du ønsker å låne mer

Noen ganger har du gjerne behov for å låne mer penger av banken, for eksempel hvis du skal pusse opp eller gjøre andre investeringer på boligen og sparepengene ikke strekker til. Det kan da være fornuftig å øke boliglånet ditt fremfor å ta opp et annet lån med høyere rente.

Du kan enkelt søke om dette på nett.

  • Spesifiser at du ønsker å øke ditt lån i banken på første steg i lånesøknaden
  • Merk at ønsket lånesum må inkludere både eksisterende lån og ønsket opplåning.
  • Lånet må fremdeles være innenfor rammen av de 85 % av boligens verdi.

 

Vurderer du å flytte boliglån fra en annen bank?

Har du boliglån i en annen bank, men er ikke helt fornøyd med betingelsene dine? Søk lån hos oss, og se om du kan få en lavere rente og bedre betingelser ved å flytte ditt boliglån hit.

Lånesøknaden er helt uforpliktende.

Hva er boligen verdt?

Skal du refinansiere, bør det settes et estimat på hva boligen din er verdt i dag, siden det i stor grad er boligens verdi som legger grunnlaget for lånet ditt. Banken kan gi deg et estimat, men ønsker du en mer nøyaktig verdivurdering kan det være lurt å kontakte en eiendomsmegler for å ta en titt på boligen.


Sjekk om du kan få en lavere rente

Refinansiering av boliglånet kan gi deg en lavere rente og bedre betingelser, blant annet hvis belåningsgraden har blitt lavere i forhold til verdien på boligen. Dette avhenger også av hvordan lånedetaljene ser ut i dag, men det kan være verdt å kontakte banken dersom:

  • Boligen har steget mye i verdi siden du først tok opp lånet
  • Du har betalt ned en god del på boliglånet ditt
  • Du har flere lån som du ønsker å slå sammen til ett

Har du betalt ned veldig mye på boligen, kan du også vurdere et Flexilån, dette gir deg en låneramme på opp til 60 % av boligens verdi som du kan bruke som du vil.

 


Priser og vilkår

Fra 2,85 %
  • Du kan låne inntil 80 % av boligens verdi
  • Maksimal nedbetalingstid er 30 år
  • Fra 2,55 % på boliglån for unge*

Eff. rente 2,85 %, 2 mill. o/25 år, terminbeløp: 9.492,- Totalt Kr 2.847.513
*Effektiv rente: 2,55 %, terminbeløp: Kr. 9.082, total pris: Kr. 2.724.526