Bufferkonto

Noen ganger skjer det ting du ikke kan forutse; bilen må på reparasjon eller vaskemaskinen spiser en sokk. Da er det lurt med en bufferkonto, så du har penger til uforutsette utgifter.

Trygghet
Ha penger tilgjengelig når noe uforutsett skjer.
På sekundet
Pengene er tilgjengelig når du trenger dem.
Fleksibelt
Velg sparemåten som passer deg best.

Rente og vilkår

1,75 %
  • Rente gjelder for beløp inntil 100 000 kr
  • For beløp over 100 000 kr er renten lavere
  • Ingen begrensning av uttak i løpet av året
  • Ingen bindingstid

Hvordan komme i gang med sparingen?

  1. Finn ut hva du bruker penger på og hvor du kan spare inn. Test gjerne vår sløsekalkulator for å få bedre oversikt. Da ser du fort hvor pengene tar veien.
  2. Sett opp et budsjett over alle faste utgifter, og andre ting som mat og shopping. De fleste finner ut at de har mye å spare på å planlegge hva de bruker penger på.
  3. Sjekk alle abonnementstjenestene dine, det kan være en potensiell «lommetyv». I nett- eller mobilbanken finner du nå oversikten over de abonnementstjenestene som trekker penger fra kontoen din hver måned, og du kan si de opp direkte derfra!
  4. Start gjerne med mikrosparing. La sparingen gå av seg selv. Med mikrosparing kan du spare litt hver gang du bruker kortet. Vipps så har du en god sum på bufferkontoen som vokser seg større hver dag som går.
  5. Når du har nådd bufferkonto-målet kan du fortsette å spare på en sparekonto, til noe annet du drømmer om.

Hvor mye bør du ha i buffer?

Hvor mye du bør ha i buffer avhenger av hvor du er i livet og hvor mye du eier. Her finnes det ikke noe endelig fasit, men vi har vi satt opp noen eksempler som et utgangspunkt.

Som student har du gjerne ikke så mye å rutte med, og ikke så mye du kan sette av til sparing. Men om telefonen eller pc-en går i stykker kan det være greit å ha en en buffer. 

Vi anbefaler 5 000 til 10 000 kroner i buffer.

Som ung og med fast jobb, da har du kanskje kjøpt din første bil eller bolig? Nå begynner risikoen for uforutsatte hendelser som for kan bli dyrt. Om bilen må på reparasjon eller vaskemaskinen slutter å virke vil du merke det godt på lommeboka.

Vi anbefaler 15 000 til 25 000 kroner i buffer.

Med bolig, bil og barn er det enda flere uforutsatte ting som kan dukke opp. I tillegg til reperasjoner og uhell vil du merke det godt på lommeboka ved høye strømregninger eller kanskje tannregulering til barna.

Vi anbefaler 50 000 kroner eller tilsvarende en månedslønn for husholdningen i buffer.