Talenstipend vinnere 2020

Dette er vinnerne av SpareBank 1 Ringerike Hadelands Talentstipend 2020

Alle foto: Fotograf B.T. Stokke AS


Talentstipend Elise Klæstad
Elise Klæstad - Medisinstudent og forsker

Elise er 27 år og kommer fra Gran. Hun studerer medisin ved NTNU i Trondheim og har også, som en av bare 12 kandidater kommet inn på forskerlinja. Hun har valgt å forske på vevsmarkører som kan brukes i diagnostikk av brystkreft og bruker avanserte statistikkprogrammer til analyse av forskningsdata. Elise har også, - ved siden av medisinstudiet og forskningsarbeidet fått viktig klinisk erfaring gjennom sitt arbeid som legevikar ved nevrologisk avdeling.

Gjennomføring av forskningsprosjekt er omfattende arbeid; i underkant av 2 år fra begynnelse med undersøkelse i mikroskop til publisering av sin første forskningsartikkel. Neste artikkel er under arbeid vår/sommer 2020 og vil sammen med den første utgjøre en del av forskerlinjeoppgaven som skal leveres høsten 2020. Planen videre er at dette arbeidet skal inngå i en doktorgrad etter endt studium.

Elises evne til å planlegge, gjør at hun klarer å balansere studier, klinisk arbeid og fritid på en god måte.

Stipend: 75.000,-


Andreja Petrovic - Tennisspiller

Andreja er 19 år og bor i Hønefoss. Allerede som 6 åring begynte han med tennis og spiller nå for Hønefoss Tennisklubb i 1. divisjon.

Andreja ble dobbelt Norgesmester i august 2019; NM u19 og NM Herrer.Han representerte det norske Davis Cup laget, sammen med Casper Ruud og Viktor Durasovic i september 2019.

Andreja satser aktivt på sporten sin og drømmer om å etablere seg som internasjonal tennisspiller og spiller i en av de fire Grand Slam turneringene.

Stipend: 75.000,-


Anna Heggen - Langrennsløper

Anna er en utholdende og treningsvillig langrennsjente fra Harestua.

Allerede som 17 åring har hun bevist mye; 

 • Sammenlagtseier i Equinor Norgescup 2020
 • Deltakelse i Ungdoms-OL i Lausanne 2020 og sølvmedalje på sprinten
 • Sølv på 7,5 km skøyting jr NM 2019
 • Bronse på 5 km skøyting og gull på stafett under Nordisk Juniorlandskamp i Otepää 2019

Anna balanserer skole, trening og venner og har klar plan for å klare å kombinere studier og satsing på langrenn når den tid kommer.

Stipend: 50.000,-


Bernard Angelo Torres - Bokser

Bernhard er en hardtslående bokser fra Gran. Selv om han fortsatt er en ung mann på 24 år, har han rukket å være amatørbokser i 12 år, med hele 150 kamper. Fra 2017 har han vært proffbokser. 

Her er noen av resultatene;

 • 2 ganger norsk mester ungdom
 • 2 ganger norsk mester junior
 • 3 ganger norsk mester senior
 • 4 forbundspokaler
 • 1 kongepokal 
 • Nordisk mester 2016
 • Vunnet Belts Montana turnering i Frankrike 2015
 • Deltatt i OL kvalifisering
 • Vunnet flere store internasjonale turneringer

Bernard har markert seg solid i proff-miljøet, hvor han har vunnet 11 av 11 kamper (5 av de på knockout).

Stipend: 50.000,-


Henrik Hagen - Styrkeløfter

Henrik er på juniorlandslaget i styrkeløft, er 21 år og kommer fra Lunner. 

Styrkeløft er en konkurranse der en konkurrerer i øvelsene; knebøy, benkpress og markløft. Den som løfter mest sammenlagt, vinner.

Som junior hevder Henrik seg i toppen internasjonalt;

 • Sølv på Jr-EM  
 • Bronse på Jr-VM. 
 • På offisiell world ranking fra 2019 troner han som den 14. sterkeste i verden uavhengig av alder i sin vektklasse. 

Enda bedre resultater det siste året, ville ha løftet ham enda flere plasser oppover rankingen.

Blant flere gode nasjonale resultater, har Henrik norgesrekord Jr i knebøy med 340 kg (2019), norgesrekord Jr i benkløft med 270,5 kg (2019) og norgesrekord Jr totalt med 900,5 kg.

Henrik satser friskt og har mål om sterke internasjonale resultater. Han håper å representere Norge på World Games, hvor utøverne plukkes ut av en internasjonal komité.

Stipend: 50.000,-Magnus Tuv Myhre - Langdistanseløper

Magnus er langdistanseløper, 19 år og kommer fra Jevnaker. Han er allerede blitt et navn innen idretten sin og er på et høyt nasjonalt nivå. Også innen kortere distanser og terrengløp har han tatt juniormedaljer.

Magnus har oppnådd

 • Sølv i EM i terrengløp for lag
 • Gull i Nordisk terrengløp
 • Medaljer fra junior norgesmesterskap

Han studerer ved NTNU i Trondheim og klarer å balansere sivilingeniørstudier og trening for å utvikle sitt løpetalent ytterligere.

Med fremgangen Magnus har hatt det siste året, setter han seg som mål å løpe EM i Tyskland i 2022 og få representere Norge ved nordiske og europeiske mesterskap i terrengløp.

Stipend: 50.000,-


Sondre Midtsveen - Syklist

Sondre sykler fort! Han er 22 år og kommer fra Jevnaker.

I et lokalt, godt sykkelmiljø, har han oppnådd sterke resultater; 

 • Etappeseier i U23 i Belgia
 • Gull NM lagtempo 2018
 • 4. pl NM U23 2019

Sondre satser videre og setter seg høye mål; vinne etappe i Tour of Norway, bli etappevinner i Tour de France og å bli verdensmester.

Stipend: 50.000,-


Torstein Træen - Syklist

Torstein kommer fra Hønefoss, er 24 år og satser på sykkel. Takket være god støtte fra foreldre og Ringerike Sykkelklubb, har han de siste 6 årene kunnet drive fulltid med landeveissykling og er blitt et lovende klatretalent.

Resultatene har kommet;

 • Sølv NM U23 2018
 • Gull NM lagtempo 2019
 • Vinner av Norgescup sammenlagt 2019, M Elite 

Torstein har også høye mål og forventninger; - sykle på sykkelsportens høyeste nivå, World Tour, kjøre Tour de France og delta i Tokyo-OL.

Stipend: 50.000,-


Alexander Langset - Sanger, danser og skuespiller

Alexander liker seg best på scenen. Scenekunst har vært hans hobby helt fra ung alder, og han har opptrådt på de fleste av Oslos største scener med diverse produksjoner.

Alexander har allerede skaffet seg solid erfaring, ved å ha hatt hovedroller, regi og koreografi i musikaler.

Å kunne leve av scenekunst er Alexanders store mål. Selv om han hittil har konsentrert seg om Oslo, vil han gjerne komme nærmere hjemstedet og lage god underholdning for Ringeriksregionens befolkning og opptre på lokale scener i Hønefoss. Den lokale artisten er også godt i gang med å lage eget show «Showboiz», som skal spilles i Hønefoss sammen med gode kompiser.

Med det blomstrende kulturlivet vi er heldige å ha her i distriktet, er nok dette en ung mann vi kan glede oss til å høre mer fra i tiden som kommer.

Stipend: 50.000,-

Lasse Friborg - Skuespiller og stuntmann

Lasse er en ung mann på 25 år, fra Hagan i Nittedal. Hans talent er innenfor skuespill, scenekamp og stunts. Han er skolert innen dette relativt sjeldne faget, med bachelorgrad i skuespillerfag fra NSKI Høyskole og diplomutdanning i scenekamp fra Nordic Fight Society.

Lasse utøver talentet sitt hovedsakelig i Nittedal og på Hadeland, men har også opptrådt på Den Norske Opera og Ballet i flere produksjoner. Han deler gjerne sin erfaring og kompetanse med barn og holder samlinger for å lære bort og dele gleden han selv har på scenen.

Neste gang vi ser et vågestykke i en teateroppsetning, kan det være Lasse.

Stipend: 50.000,-

 


Mads Veslelia – Musiker, rapper og låtskriver

Mads Veslelia er 28 år, fra Hønefoss og er musiker, rapper og låtskriver. Allerede fra 11 års alder har han sluppet videoer med selvskrevne låter. Han opparbeidet da også tidlig en fanskare nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt platekontrakt med Sony Music og spilt rundt om i landet på store festivaler.

Mads ble utvalgt blant 300 søkere til å spille på p3 scenen på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg og flere ganger har han opptrådt på Landstreffet i Stavanger med egenproduserte låter og tekster som står ham nært.

Stipend: 75.000,-


Natalie Tangen – Sanger, danser, musikalartist

Sang, dans, teater og musikal ligger Natalies hjerte svært nær. Hun elsker å stå på scenen og formidle og gi andre glede gjennom det hun gjør.

Hun er oppvokst på Gran og er 21 år. I ung alder har hun allerede stått på en av Oslos største scener, Chateau Neuf, som Askepott i musikalen «Into The Woods». Hun har også vært med på diverse musikaler, konserter og oppsetninger lokalt på Hadeland.

Våren 2020 går hun ut fra Musikkteaterskolen med bachelorgrad i musikal.

Natalie er en ung artist vi gleder oss til å følge fremover.

Stipend: 50.000,-

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }