Talentstipend vinnere 2021

Dette er vinnerne av SpareBank 1 Ringerike Hadelands Talentstipend 2021

Alle foto: Fotograf B.T. Stokke AS

Drømmer om å leve av bilsporten:
- Jeg elsker farten og spenningen

Isabell Rustad (15) fra Harestua var blant en av talentene som utpeket seg i søknadsprossessen.
- Det betyr ekstremt mye for meg. Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse at jeg driver med en dyr sport. Derfor kommer disse pengene godt med!

- Talentstipendet gir meg en stor selvtillitsboost, mer frihet til å jobbe med det jeg brenner for og mindre bekymringer.

"Det blir også lettere å forsvare det jeg gjør i Vilje Bionics og risikoen jeg tar som gründer i møte med de som er skeptiske til entreprenørskap" - Saeid Hosseini (26)

Setter seg klare, høye mål

Tuva Aas Stræte (20) startet forsiktig med skiskyting som 12-åring, mens hun fortsatt drev med andre aktiviteter. Etter å ha vært med på fellestreninger, kretssamlinger og noen renn bestemte hun seg for å satse på idretten og søkte seg inn på NTG Geilo. Siden den gang har hun rukket å bli verdensmester, etter det norske stafettlaget tok gullmedalje under ungdoms-VM i Sveits i 2020.

Mottok 100.000 kroner til utvikling:
- Det føles utrolig godt å ha lokalsamfunnet i ryggen!

Iver Christopher Cardas (23) fra Rudstein i Nittedal var èn av søkerne som gjorde inntrykk på banken og stiftelsene.

Han begynte å spille gitar da han var seks år gammel og startet i høst utdannelsen på Manhattan School of Music i New York. I november mottok han 100.000 kroner i Talentstipend. 

Satser alt på alpint:
- Utrolig kult at noen vil bidra til fremtiden min!

Malin Sofie Sund (18) er oppvokst kun 5 minutter unna Varingskollen Alpintsenter. Hit dro familien ofte for å stå på ski da barna var små. Men, det var ikke før i 11-årsalderen at Hakadal-jenta fikk blod på tann - da startet hun nemlig å kjøre litt fortere. 

Mottok Talentstipendet:
- Dette gjør det mulig å fullføre utdanningen min i England 

Elise Pettersen Watten (24) fra Hadeland var en av de som utmerket seg blant søkerne til stipendordningen. Hun begynte å spille fiolin som 8-åring og tar i dag en mastergrad i London ved Royal College of Music. Dette er et av verdens ledende universiteter innenfor musikk, der proffesorene er musikere med verdensomspennende rykte. 

Selma mottok 50.000 kroner:
- Så kult at noen har troa på meg!

Selma Gudim Karlsen (17) fra Nittedal var en av søkerne som utpeket seg i prosessen. Hun har turnet hele livet, og bestemte seg for å satse på idretten allerede som 9-åring. - Jeg vil beskrive meg selv som en hardtarbeidende og målrettet jente. Jeg gir ikke opp selv om jeg får skader eller ting går dårlig. Og jeg prøver å støtte alle og spre glede.