Betal regningen med kredittkort

Mangler du dekning på kontoen til å betale en faktura som haster? Da kan det være lurt å ha et kredittkort i bakhånd.

Hånd holder kredittkort, laptop i fanget
e-faktura

En god nødløsning når det er litt trangt økonomisk

Det kan skje den beste: Uforutsette utgifter på rekke og rad har tømt bufferkontoen, og fortsatt er det regninger som må betales.

Har du kredittkort fra SpareBank 1, trenger du heldigvis ikke la regningene gå over forfall og utløse purregebyr. Regningsbetaling med kredittkort er en enkel og ryddig tjeneste for deg som trenger å betale regninger uten dekning på konto, men som ikke ønsker å ta opp forbrukslån for å få det til.

Priser og vilkår

  • 25 kroner + 1 % av beløpet på regningen

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner. Produktet leveres av SpareBank 1 Kreditt ASA.


Slik fungerer regningsbetaling med kredittkort

  • Gå til betaling i nettbanken og velg kredittkortet som kontoen du skal betale fra. Verre er det ikke!
  • Du kan betale alle typer regninger med kredittkortet, både fakturaer med og uten KID-nummer.
  • Regningsbetalingen vil vises som en egen transaksjon på fakturaen du får på kredittkortet. Kredittkortfakturaen betaler du som vanlig.
  • Du må ha ledig kreditt på kortet for å benytte tjenesten.
  • Tjenesten Penger tilbake gjelder ikke ved regningsbetaling.
  • Du har ikke de samme rettighetene ved å benytte regningsbetaling med kredittkort. Konkurs og ikke motatt vare dekkes kun ved kjøp direkte med kredittkortet. 
  • Du kan ikke betale til Skatteetaten med kredittkort.

5 eksempler på når det kan være lurt å betale regningen med kredittkortet

Det er ikke alle som jobber 8–16 og har fast inntekt hver måned. Frilansere, de som jobber i sesongbaserte yrker og de som ikke har fulltidsstillinger kan oppleve at inntekten varierer veldig gjennom året.

Sett av penger på bufferkontoen i de periodene inntekten tillater det, så er du best mulig rustet for de månedene du har lavere lønn. I de tilfellene bufferen er tom, gir regningsbetaling med kredittkortet deg mulighet til utsatt betaling.

Har du fått en skikkelig skattesmell? Kanskje samtidig som vaskemaskinen takket for seg og bilen brått trengte en kostbar reparasjon? De fleste av oss har opplevd situasjoner som dette, og slike ekstrautgifter kan bli en hard belastning oppå vanlige faste utgifter.

Enkelte livssituasjoner byr på utfordringer som tvinger oss til å være utenfor arbeidslivet en stund. Kanskje må du ta ulønnet foreldrepermisjon for at hverdagen skal gå opp? Eller du får et opphold fra arbeidslivet mellom to jobber?

Å betale regningen med kredittkortet kan bidra til at inntektsfallet blir enklere å håndtere, i og med at du kan utsette betalingen rentefritt i inntil 45 dager.

Faste utgifter bør trekkes automatisk fra en regningskonto, slik at du ikke står i fare for å glemme betalinger. Alt vil være i sin skjønneste orden – så lenge du sørger for nok penger på regningskontoen.

Det du må være bevisst på, er å justere kontoen når summen på regningene er høyere enn vanlig. Kanskje har husleien økt, eller mobilbruken gått litt over styr? Hvis du ikke har beregnet at de faste utgiftene er høyere, kan regningsbetaling med kredittkort være en god redningsplanke.

Det er lett å bli svett når innboksen er smekkfull av alskens fakturaer. For de fleste av oss er dette et typisk scenario på våren, årstiden mange kaller høysesong for regninger. Også tiden før jul kan være brutal, med julegaver og viktige innkjøp på rekke og rad.

Mange er redde for å miste kontrollen når de velger betalingsutsettelse, og da kan regningsbetaling med kredittkortet være en god løsning. Da får du betalt alle regningene til rett tid og beløpene vises på kredittkortfaktura som du mottar senere. 

Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }