Maskinskadeforsikring

På biler under 8 år får du maskinskadeforsikring inkludert i toppkasko. Da er du blant annet dekket mot motorhavari eller batterihavari.

Hva er maskinskadeforsikring?

Maskinskade er tilfeldig og plutselig mekanisk skade på motor, girkasse/clutch, drivverk, motorens og automatgirkassens elektroniske hovedstyreenhet, samt hybrid-/elbilers batteripakke.

Maskinskade er dekket under toppkasko og gjelder til første hovedforfall på forsikringen etter at kjøretøyet har blitt 8 år.

Det gjøres fradrag i erstatningen på grunn av alder og slitasje fra bilen er 2 år, se fradragstabell i vilkårene

Egenandelen er 6.000 kroner, men det trekkes ikke egenandel dersom fradraget overstiger 6.000 kroner. For bilforsikring bedrift er egenandelen 10.000 kroner.


Gjelder også for bobilforsikring og elbilforsikring.

dame med maskinskadeforsikring har fått motorhavari og står og klør seg i hodet

Viktig å vite

Maskinskade dekkes kun når skaden har skjedd «tilfeldig og plutselig» i motsetning til gradvis slitasje, eller mangel på vedlikehold. Clutch er et godt eksempel på en slitedel hvor det ofte er feilbruk/hyppig bruk som gjør at clutchen slites ned og ryker raskere enn normalt.

elbil forsikring ikon

Batteriforsikring for elbil

Maskinskadeforsikringen omfatter tilfeldig og plutselig skade på:

  • Høyvoltbatteri
  • Ladeenheten i bilen
  • Ladekontakt
  • AC-kompressor dersom bilen går i nød- eller krabbemodus

Har du hatt motorhavari eller annen maskinskade?


Dame som rater best i test på forsikring

Best på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi har Norges beste skadeoppgjør ifølge Bytt.no. I tillegg har vi svært fornøyde forsikringskunder, ifølge Norsk kundebarometer (2021). Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer nok en gang høyt i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser