Intro til hengekøyelivet

Video placeholder image

Turjenta Ida Kathrine Knudtzon Eriksen elsker frihetsfølelsen hun får av å sove i hengekøye. I tillegg er den billig, lett, og enkel å ha med. Her får du hennes beste sove ute-tips.

Hva må du ha med når du skal sove ute i hengekøye?

Det handler ikke om utstyret, men om å komme seg på tur. Det du ikke har kan du låne, eller kjøpe brukt på Finn.no og Tise. Så kan du heller vurdere å investere litt i eget utstyr om interessen vokser, over tid.

Litt praktiske tips til hengekøyeturen

Video placeholder image

Pakke sekken

Noe er "må ha", andre ting er "hyggelig å ha". På korte turer, slik som i nærmarka, kan du tåle å bære litt ekstra for kosen sin skyld, mens på lengre turer er det lurt å tenke vekt. Se pakklista over, og sjekk ut filmen for å se hva Ida har med i sekken sin.

Video placeholder image

Henge opp hengekøyen

Du trenger to solide trær, med ca 4-5 meters avstand. Utsikt er nydelig, men tenk på å trekk inn i skogen om det blåser og er dårlig vær. Husk tau, for det er ikke alltid automatisk med hengekøyen. Se hvordan Ida gjør det i filmen over. 

Video placeholder image

Lompepizza på gassbrenner

Dette er en av Ida sine favorittmåltid på hengekøyetur. Du trenger lomper, og den sausen, osten, og toppingen du vil ha. Husk å rydd opp etter deg, og bruk stein under brenneren for å ikke svi av skogen og bakken. 

Ida bruker også hengekøye om hun bare vil kose seg i naturen en ettermiddag.

Hvordan sove godt i hengekøye?

- Stram opp hengekøyen slik at du ligger i mest mulig vannrett stilling. Da kan du snu deg fra side til side og slipper å være  «bundet» til å ligge på ryggen. Men ikke stram så mye at den blir ustødig, sier Ida. 

Hun påpeker også at det er lurt at den henger noenlunde i lik høyde på begge trærne. 

- Prøv deg frem og finn noe som er behagelig for deg. Det er bedre å teste ut hengekøyen flere ganger før du tar natta, enn å måtte gå ut av hengekøyen midt på natten.

Fine turer i Midt-Norge

Her får du de beste turtipsene fra Ida Kathrine Knudtzon Eriksen og Mats Grimsæth.

Favoritter i Trøndelag

Enten du bor i Trøndelag, eller tenker på å ta turen hit i sommer, så er det mange perler å oppdage. Her er Ida sine beste turtips.

Turer i Trondheim og Malvik

Du trenger ikke dra langt for å nyte naturen. Heller ikke i byen. Her er Ida sine beste tips til bynære turer.

Turmål i Møre og Romsdal

Opplev det beste av Møre og Romsdal i sommer, her er Ida sine beste tips til dags- og overnattingsturer. 

Eventyr på Sunnmøre

Sunnmøre er et sikkerstikk om du ønsker friluftsliv i sommer. Her er Mats Grimsæth sine beste turtips.

Trondhjems Turistforening

Med årsmedlemsskap får du tilgang på turisthyttene, og kan bli med på fellesturer. De har også studentmedlemsskap. Sommeren 2020 har de også opplegg for hengekøye og telt flere plasser. Perfekt for deg som vil sove ute, men som likevel setter pris på å ha kjøkken, toaletter og dusj i nærheten.

SpareBank 1 SMN er stolt partner av Trondhjems Turistforening.