Sommer på studentbudsjett

Her er gode tips til hva du kan bruke sommeren på hvis du er på studentbudsjett. Finn ut litt mer om sommerjobber, billige reiser, og ting du kan gjøre når du har fri.

Video placeholder image

Nora skal først på ferie - og så jobbe

Det er ett år siden Nora Mølmann (20) flyttet hjemmefra, fra Tromsø til Trondheim, for å studere. Det betyr to fortjente måneder med sommerferie. Først skal hun og kjæresten på togferie, og så skal hun hjem til Tromsø for å jobbe. Følg henne, i hele sommer, i stories på vår Instagram-konto.

Tre ting som gjør sommeren din helt perfekt

Privatøkonom Eldar Rønning gir deg sine beste tips om sommerjobb, ferie og fritidaktiviteter på studentbudsjett.
Video placeholder image

Tryggere reise med Mastercard Ung 

  • 20 % rabatt på alle strømmetjenester, som for eksempel Spotify og Netflix.
  • Null årsavgift og null gebyr når du tar ut kontanter i utlandet.
  • Smart å bruke på reise og ved netthandel - du slipper å få kontoen din tappet hvis du blir svindlet.

Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen betaler du bare renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr. 

Tenk på miljøet! Velger du å gjøre ditt for kloden, så kan du samtidig spare litt penger. Ta med en termokopp, et handlenett og bestikk i veska, så er du på god vei. Du får ofte rabatt på kafeer for å ha egen kopp, du slipper å kjøpe pose, og du trenger ikke bruke eller kjøpe engangsbestikk.

Video placeholder image

Forsikre deg selv og tingene dine - du dekkes ikke av foreldre lenger!

Det er smart å ha forsikring både hjemme og på reise. Er du mellom 18 og 28 år får du innbo- og reiseforsikring i én pakke. Og som Nora sier, så er det kjempeenkelt å fikse, og ikke noe dyrt.

Flytte hjemmefra for å studere?

Å flytte hjemmefra for første gang kan være både spennende og skummelt. Her finner du det du trenger å vite om husleiekontrakt, depositum, forsikring og studentbudsjett. Prøv også kuttekalkulatoren for å finne ut hva du bruker penger på.

Video placeholder image

Hva med pengene du tjener i sommer?

Det er best å tjene mer enn du bruker i sommer. Det som blir til overs bør gå til to ting; å spe på stipendet til høsten, og boligsparing. Det er fordi det er vanskelig å få kjøpt bolig i fremtiden uten BSU, og fordi du får skattefradrag og super rente.