Mottakere av talentstipendet 2020

Samfunnsløftets talentstipend går til unge talenter mellom 18 og 34 år. Blant 85 søkere er dette de 15 mottakerne innenfor idrett og åpen klasse i 2020.

Ti topptalenter får 150.000 kroner hver, mens fem talenter får et utviklingsstipend på 50.000 kroner hver. Alle mottakerne utmerker seg innenfor sitt felt, og bidrar til å bygge opp, utvikle og inspirere andre i nord.


Disse fikk topptalentstipend

Video placeholder image

Vilde Nilsen (19) fra Tromsø, langrenn

Vilde er en landslagsutøver som har levert sterke internasjonale resultater de siste årene, med VM-gull, sølv i Paralympics og sammenlagtseier i verdenscupen. Hun utviser solide verdier, og er et forbilde som har gitt henne utmerkelser både på og utenfor idrettsarenaen. Vilde bor i Tromsø, og viser at en kan bli best i verden fra nord.

Video placeholder image

Kristin Vollstad (28) fra Nordreisa, kickboxing

Kristin er en landslagsutøver med sterke internasjonale resultater. Hun har både VM- og EM-gull, i tillegg til flere kongepokaler og tittel som regjerende norsk mester. Tidligere har hun blitt kåret til årets nordlending, og er et forbilde innen sporten i landsdelen – særlig for miljøet i klubben hjemme i Nordreisa. For forbundets nasjonale ungdomssamlinger er hun en ansvarlig trener, og har som framtidig målsetting å bidra enda mer til klubben hjemme.

Video placeholder image

Morten Thoresen (23) fra Bodø, bryting

Morten er en landslagsutøver som har hatt god utvikling den siste tiden, og ble nylig europamester. Han representerer Bodø bryteklubb, og er en god ambassadør og et forbilde som bidrar til klubben når han er i hjembyen.

Video placeholder image

Hanna Lyrek (20) fra Alta, hundekjøring

Hanna er et stort talent som satser hardt, og som har oppnådd gode resultater på seniornivå tross ung alder, blant annet gjennom å vinne Finnmarksløpet 500.  Hun er en god ambassadør for sporten og for landsdelen, og har tydelige og langsiktige målsettinger – herunder hvordan hun ønsker å bidra til flere unge i sporten i Nord-Norge.

Video placeholder image

Magnus Reiersen (28) fra Tromsø, IT-utvikler og gründer

Magnus er et innovativt talent, som har evnen til å sette sammen behov både fra teknologi og forskning og skape et produkt av det. Han har en spesielt god formidlingsevne og et brennende engasjement for å bidra til utviklingen av en bærekraftig havbruksnæring. 

Video placeholder image

Tora Bakkemo (21) fra Bodø, friluftsliv 

Tora er et unikt kulturvernstalent. 21-åringen har spesialisert seg på råseilsbåter, en tradisjon som er i ferd med å dø ut med de siste originale lofotfiskerne. Hun bidrar til å bevare og vise fram nordnorsk historie og identitet. Hun har en tydelig plan for hvordan talentet skal utvikles, til det beste for både tradisjonen, talentet, turister og Nord-Norge. 

Video placeholder image

Dana Meknas (23) fra Tromsø, baskettrener

Dana har et brennende engasjement og er helt unik på sitt felt. Som baskettrener presterer hun både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Hun har en tydelig visjon, en sterk motivasjon, er en god rollemodell og bidrar til barna og unges oppvekst. Samtidig setter hun Nord-Norge på kartet. 

Video placeholder image

Maria Arlén Larsen (34) fra Skibotn, forsker og gründer

Maria har imponerende faglige meritter, og talentet som skal til for å bli en nordnorsk, medisinsk verdensstjerne. Fra Storfjord når hun med sitt talent ut til både landsdelen, landet og internasjonalt. Hennes lidenskap for å løse et globalt problem som fedme er relevant så vel i Nord-Norge som internasjonalt.

Video placeholder image

Yngve Guttormsen (29) fra Tromsø, forsker

Yngve viser til gode prestasjoner med klare og gode ambisjoner innenfor kreftforskning. Han har vunnet pris for arbeid med å fremme kjemi i Nord-Norge, og har presentert forskningsresultater på både nasjonale og internasjonale konferanser. Hans talent står ut, og han har en tydelig plan for hvordan det skal utvikles videre.

talentstipend-ida-jaklin-640px

Ida Jaklin Johansen (31) fra Tromsø, informatikk

Ida er et ekte IT-talent med masse energi. Hennes prestasjoner er til inspirasjon for andre i et felt hvor det trengs ledestjerner, for at flere skal tørre å satse. Hun bruker av sin tid for å spre kunnskap om og engasjementet for IT og teknologi i alle aldersgrupper. Ambisjonen om å løfte Nord-Norge på eget fagfelt så landsdelen tiltrekker seg flere IT-hoder fortjener å bli sett.


Disse fikk utviklingsstipend

Birgitte Frendal (18) fra Melbu, fløyte

Birgitte er en spennende kandidat, som viser at talent er viktigere enn geografi. Hun har en god plan som kan løfte hennes kunstneriske talent til nasjonalt toppnivå. 

Mariel Kufaas (21) fra Tromsø, alpint

Mariel er en ambisiøs og målrettet utøver med fin utviklingskurve og en god og langsiktig plan for egen utvikling. Hun er eneste nordnorske utøver under junior-VM i Narvik og en god ambassadør for landsdelen.

Marthe Kråkstad Johansen (21) fra Mo i Rana, skiskyting

Marthe er en juniorlandslagsløper som satser hardt fra et sterkt skiskyttermiljø på Mo. Hun har oppnådd gode resultater de siste årene, er reflektert rundt egen utvikling, og har en strukturert plan for videre satsing. 

Tom Erik Nilsen (21) fra Alta, gründer

Tom Erik viser at han er unik og tør å gjøre sin egen greie. 21-åringen har bygd opp Kronstadposten til et opplag på over 1700 i uka over ti år. Hans utrettelige arbeid er til inspirasjon for andre, og han har fått betydelig oppmerksomhet for sin satsing.

Trym S. Gerhardsen (19) fra Tromsø, skiskyting

Trym er et stort talent i en krevende idrett. Han har hatt god utvikling i de siste årene, og vant norgescupen i sin årsklasse denne sesongen. Trym bor og satser fra Tromsø, og er bevisst på sin rolle for å bidra til et godt trenings- og konkurransemiljø i landsdelen.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }