Vannskade og forsikring

Har du vannlekkasje fra taket, vann i kjelleren eller fuktskader på badet? Både husforsikringen og innboforsikringen vår har dekninger som kan gi erstatning.

Paraply ikon

Vedlikeholdsansvar

Det er du selv som er ansvarlig for oppfølging og vedlikehold av hytta/huset ditt. Forsikringene dekker plutselige og tilfeldige hendelser som fører til skader, i henhold til vilkårene

 Har du krav på erstatning er det husforsikringen/hytteforsikringen som dekker skade på selve bygningen og det som er montert fast (parkett, peis, varmtvannsbereder, varmepumpe, kjøkken-innredning osv.), mens innboforsikringen dekker tingene dine.

Lekkasje i tak

Normalt vil verken standard eller topp husforsikring dekke reparasjon av utett tak, dersom skaden skyldes manglende vedlikehold. Topp husforsikring dekker derimot følgeskader ved vannlekkasje fra utett tak (hvis taket er mindre enn 40 år gammelt). Har du standard husforsikring er du ikke dekket mot følgesskader fra utett tak. 

Har du et nytt hus/tak, kan du være dekket av selve garantien på huset/taket - både for selve reparasjonen og følgeskadene.

Får du skade på taket (eksempelvis en storm drar med seg takstein eller et tre faller over taket) som gjør at du får vannskade - kan du være dekket både av standard og topp husforsikring. Da er du dekket både for reparasjonen av selve taket, samt følgeskadene.


Lekkasje fra varmtvannsbereder

Har du hatt lekkasje fra varmtvannsberederen er du dekket for følgeskader fra både standard og topp husforsikring.

Har du hatt skade på selve varmtvannsberederen som skyldes lynnedslag, kortslutning, elektrisk fenomen eller brudd på ledning er du også dekket for selve varmtvannsberederen (minus aldersfradag).

Fukt/vann i kjeller

Fukt og vann i kjeller kan føre til mugg og råte, som igjen kan føre til en helserisiko for de som oppholder seg i boligen. Det er derfor viktig å starte tørking og ventilering så fort som mulig etter at vannskaden er oppdaget.

Årsaken til fukt i kjelleren er ofte liten eller ingen drenering rundt huset, tette dreneringsrør eller dårlig ventilering som fører til høy luftfuktighet og kondens. Husforsikringen vil normalt ikke dekke sviktende vedlikehold.

Har du fått skader på huset (samt følgeskader) som følge av vanninntrengning på grunn av ekstrem nedbør, flom eller rørbrudd er du dekket av husforsikringen. Innboforsikringen dekker i så fall tingene dine.
 

Ikon, paraply

Vannstopper og waterguard

Ved installasjon av FG-godkjent vannstopper slipper du egenandel på inntil 6.000 kroner, hvis vannstopperen har forhindret en større skade.

Egenandel

Egenandelen kan du velge selv, mellom fem summer fra 6.000 til 25.000 kroner. Jo høyere egenandel du velger, jo billigere blir husforsikringen.

Har du allerede husforsikring?
Du kan sjekke hva din egenandel er ved å logge inn til mine forsikringer eller se under "Innboforsikring" i mobilbanken/nettbanken.

Vannskade i sameie/borettslaget

Bor du i borettslag eller sameie må du ta kontakt med styret for å kunne bruke forsikringen dersom du har hatt vannskade på selve bygningen. Dette gjelder også skade på parkett og andre gjenstander som er montert fast i bygningen. 

Innboforsikring er ikke inkludert i fellesutgiftene. Har du hatt skade på tingene dine, er det innboforsikringen som gjelder. Få veiledning og meld skade på tingene dine

Muggsopp og råte

Har du hus- eller hytteforsikring kan du kjøpe tilleggsforsikring for sopp og råte. Den dekker skader som har oppstått ved råte, sopp eller insekter som ødelegger bygningen.
 


Vilkår for Hus-, Innbo- og
Sopp-, råte, og insektsforsikring

Vilkår

Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.

Har du forsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg. 

Tilleggsforsikring til husforsikring:

Hva lurer andre på?

Dame som rater best i test på forsikring

Best på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi har Norges beste skadeoppgjør ifølge Bytt.no. I tillegg har vi svært fornøyde forsikringskunder, ifølge Norsk kundebarometer (2021). Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer nok en gang høyt i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser