Reiseforsikring

Hendelser som kan påvirke reisen din

Spørsmål og svar om hva reiseforsikringen dekker og ikke dekker når det skjer ekstraordinære hendelser.


Flyr er konkurs - er jeg dekket av forsikringen?

I forbindelse med at Flyr er konkurs, minner vi om at reiseforsikringen ikke dekker avbestilling av flybilletter, hotell, arrangementer eller liknende i forbindelse med en konkurs.

Har du betalt flybillettene med et Mastercard, kan du kreve det samme beløpet tilbake fra kortutsteder (kortreklamasjon). Er flyreisen en del av en pakkereise kan du søke refusjon hos reisegarantifondet. Andre utgifter, som forhåndsbestilt hotell/overnatting, arrangementer, konserter eller liknende, dekkes verken av kortreklamasjon eller forsikringen.

Korona-pandemien

Reiseforsikringen din er gyldig som før i de fleste land i verden, men selv om UDs globale reiseråd er opphevet er pandemien dessverre ikke over. Det har gjort mange usikre når de skal ut å reise. Her er svarene på det folk lurer mest på akkurat nå.
 

Krigen i Ukraina

UD har utstedt reiseråd til Ukraina, Russland, Belarus og Moldova. Fremtind har mottatt en del generelle spørsmål til situasjonen og hva forsikringen dekker. Reiseforsikringen gjelder som normalt til alle destinasjoner som ikke er omfattet av reiseråd fra Utenriksdepartementet.

Flystreik og pass-trøbbel

Her får du svar på spørsmålene dine om trøbbel på flyplassene, utfordringer med pass og ID-kort, flystreik og mer.
 

Hva er avbestillingsforsikring?

Avbestillingsforsikring er en dekning du har gjennom reiseforsikringen din eller reiseforsikringen du har gjennom ditt MasterCard. Den gir deg reiseomkostningene tilbake dersom det skulle oppstå noe uforventet i forkant av reisen.

Les mer om avbestillingsforsikring


meld skade flamme

Får du ikke reist?