Terminforretning

Med terminforretning slipper du å tenke på endringer i valutakursen fra du kjøper et produkt til du skal betale for det.

Du vet valutakursen og beløpet du skal betale for varen.
Det blir mer forutsigbart å kjøpe og selge varer og tjenester fra utlandet.
Terminforretning bidrar til en trygg og stabil økonomi for bedriften.

Viktig informasjon om LEI-kode

For å kunne handle i finansielle instrumenter, må du ha en gyldig LEI-kode. LEI står for Legal Entity Identifier, og er en global standard for å kunne identifisere selskaper - et slags internasjonalt organisasjonsnummer. 

Les mer om LEI


Priser og vilkår

  • Ingen ekstra kostnader
  • Du betaler kun basert på valutakurs

Slik fungerer terminforretning

Når du kjøper en vare fra utlandet, kan det ta litt tid før du betaler. I denne perioden kan valutakursen endre seg. Det vil si at varen kan bli dyrere eller billigere enn den var når du bestilte. Hvis du handler for store beløp, kan det bety høye ekstrakostnader hvis valutakursen stiger. Hvis den faller, vil du komme godt ut av det.  

Er svingninger i valutakursen en risiko du ikke er villig til å ta, kan du kjøpe terminforretning. Da betaler du varene med en fast, avtalt valutakurs uansett hva kursen i markedet er. Fordelen er at du alltid vet hva varen vil koste deg i det du gjør kjøpet. 

Kursen i terminforretningen beregnes ut fra markedspris og rentedifferansen mellom valutaene du handler i. Den kan ikke endres av kjøper eller selger i etterkant.