Hvordan sier jeg opp en forsikring?

Bedrift- eller landbruksforsikring? - se her

Skadeforsikringer
Mange skadeforsikringer kan du avslutte selv, ved å logge inn i «mine forsikringer» (eller nettbank/mobilbank) og velge forsikringen du ønsker å si opp. Under forsikringsdetaljer finner du "Avslutt forsikringen".

For noen skadeforsikringer er det ikke mulig å si opp selv. Da må du kontakts oss så hjelper vi deg. Vi trenger å vite avtalenummeret og hvilken forsikring det gjelder. 

Hvis en skadeforsikring skal flyttes til annet forsikringsselskap, får vi beskjed fra selskapet som overtar forsikringen, så da trenger du ikke å gjøre noe. Om du flytter forsikringen til oss gir vi beskjed til det andre selskapet om at vi tar over forsikringsavtalen.

For noen skadeforsikringer, kan det være greit å vite:

Kjøretøy
For å si opp en kjøretøyforsikring må du først avregistrere den.

  • Har du solgt, vraket eller meldt kjøretøyet ditt stjålet, får vi beskjed fra Statens vegvesen, og vi avslutter forsikringen automatisk for deg samme dag. 
  • Er det en leasingbil må du kontakte oss for å avslutte forsikringen.
  • Har du midlertidig avregistrert kjøretøyet, går du automatisk over på en lagringsforsikring. Hvis du ikke ønsker dette kan du logge inn og avslutte forsikring.

Båtforsikring
Båtforsikringen kan du si opp selv, men det kan være greit å vite at båtforsikringen har sesongvariert pris.

Innboforsikring
Denne kan du også avslutte selv. Under forsikringsdetaljer finner du både «Avslutt forsikringen» og «Endre adresse». 

Reiseforsikring
Reiseforsikringen er inngått som en årsavtale, som fornyes automatisk ved hovedforfall. Du kan når som helst kontakte oss og si opp reiseforsikringen, så vil den avsluttes ved hovedforfall.
 

Personforsikringer
Hvis du sier opp en personforsikring fordi du skal flytte den til et annet forsikringsselskap, bør du lese hvilke regler som gjelder for degDet nye forsikringsselskapet kan gi deg avslag, høyere pris eller begrensning på dekninger du har i dag.

For å si opp en personforsikring kan du logge inn i «mine forsikringer» og velge forsikringen du ønsker å si opp. Under forsikringsdetaljer finner du "Avslutt forsikringen". Husk at du kan ha flere av samme personforsikring, så når du kjøper hos et forsikringsselskap vil den ikke automatisk avsluttes hos et annet.
 

Ønsker du hjelp?