Oppdaget LOfavør-fordelene da de skulle flytte

Først noen år etter at Trine Vasskog (51) meldte seg inn i Fagforbundet ble hun klar over LOfavørs bank- og forsikringsfordeler.

SMN LO Vasskog Trine og Henrik

Trine og Henrik Vasskog i stua på Flatåsen

Trine og ektemannen gjennom snart 25 år, Henrik Vasskog (54), bor i et rekkehus på Flatåsen i Trondheim sammen med deres tjue år gamle sønn. Her har de bodd i to år, etter at de solgte eneboligen sin på Stavset. Det var i forbindelse med boliglånsøknaden at de ble bevisste på fordelsprogrammet LOfavør.

Rådgiveren deres i SpareBank 1 SMN tipset dem om at siden én av dem var organisert i et LO-forbund kunne de få ekstra god rente på boliglånet som de har sammen.

God plass og utsikt på riktig side av byen

I rekkehuset fra 1980 har de tre etasjer og god plass, nesten mer plass enn de hadde i eneboligen. På en side av huset ser du tunet og resten av boligfeltet, fra den andre har du utsikt over hele byen. På en klar dag ser de langt innover Trondheimsfjorden. Det var viktig for Trine.

- Jeg ville ikke være midt inne i noe, jeg vil ha en side der du ikke ser inn til noen. Så vi falt for denne her, sier hun.

Det var egentlig ikke noe spesiell grunn til at de endte opp akkurat på Flatåsen, men de ønsket å fortsette å bo på denne siden av byen. De endte opp med å bare flytte noen få kilometer. Nærhet til Bymarka var et stort pluss, de er glade i å komme seg ut på tur i naturen begge to.

- Det som var kravet til det vi kjøpte var at det skulle ha et bra kjøkken og et bra bad. For det orket ikke jeg å begynne å jobbe med, sier Henrik.

Han er utdannet snekker og har naturligvis pusset opp og fikset selv. Andreetasjen ble nesten helt ny, med nytt tak og nye plater på veggene. I kjelleren la de inn et ekstra bad og toalett. Her holder sønnen til og har god plass med både soverom og kjellerstue.

Trine og Henrik trives godt på Flatåsen og i huset, men det er ikke her de skal bli gamle. Når junior flytter ut er planen å flytte til noe mindre.

Nærhet til skogen er viktig for paret som er glad i friluftsliv,
men Trine slapper også gjerne av med strikking i godstolen. 

Meldte seg inn igjen i fagforening

Både Trine og Henrik var fagorganiserte tidligere i arbeidslivet. Så meldte de seg begge ut og gikk flere år uten av å være medlemmer av en fagforening. Trine, som jobber som barnehageassistent, meldte seg inn igjen for rundt seks år siden.

- Det var etter at jeg begynte i barnehagen at jeg organiserte meg igjen. Jeg merket det egentlig mest når det var streik, jeg var den eneste som var der og måtte jobbe da. Barnehagen var jo stengt og resten satt streikevakt utenfor, forteller Trine, som tidligere jobbet mange år som renholder.

I barnehagen var hun nesten den eneste som ikke var organisert og fant ut at det kunne være greit for henne å melde seg inn i en fagforening igjen.

Av familien på tre er det i dag kun far i huset som ikke er medlem av et fagforbund. Men Henrik, som jobber som teamleder i håndverksavdelingen hos Kjeldsberg, regner med at han også er fagforeningsmedlem igjen i løpet av relativt kort tid. Han ser fordelene, både som arbeidstaker og i forhold til fordelene du får som privatperson.

Gunstige lån og forsikringer med LOfavør

I tillegg til boligen på Flatåsen, eier paret en hytte i Måsvika og de har akkurat kjøpt landsted «langt ute i havgapet» i Lysøysundet, hjemplassen til Henrik. Boliglånene og forsikringene på boligene har de i Sparebank 1 SMN gjennom LOfavør.

Hytta har blitt flittig brukt de siste årene og med et landsted i tillegg blir nok helgene enda travlere. Hytta tok de over fra Trines foreldre for tre år siden og der også har de pusset opp en god del. På sikt er det Lysøysundet som står for tur.

- Jeg tror ikke det er mange helger i år vi har vært hjemme nei. Det er på hytta det foregår. Det er alltid noe der å gjøre, jeg har alltid noen gjøremål, sier Henrik som passer på å få tid til litt fisking mellom slagene på hytta.

Henrik er utdannet snekker, jobber som håndverker og har pusset opp både hus og hytte selv. 

Han holder styr på økonomien

De ble begge kunder hos oss for rundt 15 år siden, rundt den tiden de kjøpte eneboligen sin. Henrik sjekket både banker og forsikringsselskap for priser og konkluderte med at vi kunne tilby dem de beste kundeforholdene med gode priser og personlig service.

I dag har de alt av dagligbank, finansiering, forsikringer og sparing hos oss og er godt fornøyde med både priser på produktene og servicen de mottar.

- Når du er fornøyd med den du har kontakt med i banken og har et godt forhold til den personen har det litt å si det også, i tillegg til priser og renter, sier Trine som overlater det økonomiske til Henrik.

- Ja, det er han som styrer med det. Vi har jo alt felles, men det er han som ordner med alt. Jeg er ikke noe glad i sånt og han er en sånn som ordner opp og da er det veldig greit, sier Trine.

- Men vi står sammen om det da, selv om det er jeg som ordner med ting, føyer Henrik til.

Trine er fornøyd med å overlate det økonomiske til Henrik. 

Rådgiverne leverer

Paret fikk god gevinst på huset de solgte på Stavset så de har kun et lite lån på rekkehuset i dag. I tillegg har de boliglån på landstedet, et lite småbruk.

- Jeg synes både rådgiveren i banken og i forsikringsselskapet har vært veldig gode til å informere. Vi drar nytte av LOfavør-fordeler på stort sett alt av produkter vi har, både på bank- og forsikringsprodukter, sier Henrik.

- Nå har vi jo veldig mange forsikringer, jeg skal jo ha alt, innrømmer Henrik med et smil og ramser opp en liste av kjøretøyer og diverse.

Med flere forsikringer er det jo iallefall greit at de har gunstige priser på forsikring og at de er samlet på en plass.

Hos oss får du en av markedets beste boliglånsrenter - fra 5,44 %

Er du mellom 18 og 34 år får du LOfavør Boliglån Ung med rente fra 5,44 %. Skal du kjøpe din første bolig får du enda bedre rente med LOfavør Førstehjemslån fra 5,44 %.

Er du over 34 år får du LOfavør Boliglån med rente fra 5,69 %. Trenger du å låne mindre enn halvparten av boligens verdi får du LOfavør Boliglån 50 % med rente fra 5,49 %.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }