Sikret husdrømmen med LOfavør-fordeler

I 2012 kjøpte Arnt Roger Svedahl og Linn Jeanette Grotdal seg en enebolig og ble samboere. Som medlem av Fagforbundet fikk brannkonstabel Arnt Roger ekstra gunstig boliglånsrente gjennom LOfavør.

Arnt Roger og samboeren fikk god boliglånsrente med LOfavør

Selv om Linn Jeanette ikke er medlem av et LO-forbund kunne de begge nyte godt av fordelene da de kjøpte hus og fikk lån sammen. 


Bedre plass utenfor sentrum

- Da vi møttes eide Arnt Roger allerede en leilighet mens jeg var førstegangskjøper. Istedenfor at jeg skulle kjøpe meg inn der bestemte vi oss for å kjøpe noe sammen. Noe som var litt større og med en slik pris at vi kunne kjøpe oss noe med utleie, forteller Linn Jeanette.

De fant det de ønsket seg i Sjetnmarka, et nabolag rundt ti kilometer sør for Trondheim sentrum. Fra stuevinduet har de utsikt til skogen, begge har kort reisevei til jobb, og de har det de trenger i nærheten.

- Det var egentlig ikke noe spesiell grunn til at vi endte opp i dette området, men vi så etter en enebolig og noe med litt mer plass enn vi får midt inne i byen, sier Arnt Roger.

Les også: Under 34 og medlem i et LO-forbund? Sjekk ut LOfavør Boliglån Ung.

Fra to til fire

Timingen for boligkjøpet og flytting til noe større kunne knapt vært bedre. Kort tid etter at de hadde kjøpt huset oppdaget de at Linn var gravid.

- Vi kjøpte huset i november, fant ut at jeg var gravid i begynnelsen av januar, og flyttet inn her i februar. Så det passet jo egentlig bra, sier Linn med et smil.

Førstefødte Linnea har nå blitt sju år og paret har også sønnen Andreas på to og et halvt år. Hele familien trives godt både i huset og i det barnevennlige nabolaget.

Les også: Medlemmer av LO-forbund har en rekke fordeler gjennom LOfavør.

Mellom stue og kjøkken er det en kosekrok som brukes til lesestunder.

Lyst og trivelig familiehjem

Siden de kjøpte huset har deler av det blitt pusset opp. Det meste av oppussing har de gjort på egen hånd, med god hjelp fra familie, spesielt fra Linn Jeanettes pappa.

- Deler av huset var litt lite familievennlig egentlig. Gangen var veldig liten og trang og som småbarnsforeldre med barnevogn trengte vi en større gang, forteller paret.

Veggen mellom gang og kjøkken ble flyttet og resulterte både i større gang og nytt kjøkken. Senere ble det også nytt vaskerom og bad nede. Gang, stue og kjøkken er i dag lyse og trivelige rom med god plass og bilder av barna på veggene.

Les også: Dette er LOfavør Mastercard.

I pappas fotspor?

Arnt Roger har jobbet i brannvesenet siden 2005. Han er fjerde generasjon brannkonstabel og håper det blir en femte også etter han.

- Ja, vi har jo et håp om det da, så Andreas eller søsteren må inn, sier han.


Bedre bevissthet rundt LOfavør

Da han begynte i brannvesenet ble han oppfordret til å melde seg inn i Fagforbundet og det gjorde han raskt. Forbundet er det største for de som jobber innenfor brann, redning og forebygging i Norge.

- Jeg har vært medlem av et LO-forbund helt siden jeg begynte i brannvesenet, ja. Det var litt sånn «Hei, velkommen til brannvesenet, dere er i Fagforbundet».

I dag er paret veldig klar over fordelene Arnt Roger har som medlem i et LO-forbund, både når det gjelder lånerenter og forsikringer, men slik har det ikke alltid vært.

- Jeg var ikke klar over disse fordelene før, nei. Jeg fant det faktisk ut gjennom rådgiveren i banken, sier Arnt Roger, som skryter av sin finansrådgiver.

Hun påpekte at som medlem av Fagforbundet og kunde i SpareBank 1 SMN hadde Arnt Roger en rekke fordeler gjennom LOfavør som også Linn Jeanette kunne nyte godt av. Dette har bidratt til at de i dag er mye mer bevisste på fordelene de har.

- Vi har blitt litt flinkere til å passe på ja, bedre på å ringe og undersøke renta og fordelene vi kan få, sier Arnt Roger.

I årene etter huskjøpet har de sjekket opp litt i forhold til renter og lån i flere banker. Konklusjonen hittil er at ingen kan matche huslånet de har gjennom LOfavør.

Les også: God rente og andre fordeler med LOfavør Boliglån.

Familien på fire trives godt i eneboligen sin i Sjetnmarka.


Mer enn boliglånsfordeler

Som kunder i SpareBank 1 SMN har de også stort sett alle sine forsikringer gjennom enten LOfavør eller SpareBank 1 SMN.

- Jeg har vært kunde i SpareBank 1 SMN hele livet og er veldig fornøyd med banken. Jeg følger jo litt med på hva andre banker gjør men har ikke sett noen grunn til å skifte enda, sier Arnt Roger.

- For et par år siden hadde vi en gjennomgang av alle forsikringene våre fra et annet forsikringsselskap, men han kunne ikke anbefale oss å flytte på noen av dem, sier Linn Jeanette.

Personforsikringene har de i banken og reiseforsikringen er fra LO. I tillegg har de bilforsikring gjennom LOfavør som Arnt Roger sier han er veldig fornøyd med.

- Med LOfavør får vi toppforsikring på bilen uten tillegg i prisen. Så vi betaler bare vanlig kasko, men får toppforsikringen med på kjøpet.

Les også: Gunstige forsikringer med LOfavør

Trives i Sjetnmarka

Enn så lenge kommer familien til å bli boende der de er, selv om de holder et halvt øye på både boligmarkedet og renteendringer.

- Vi trives her og hvis vi flytter så tror jeg ikke vi kommer til å flytte ut av Sjetnmarka. Hvis vi skal kjøpe noe så må det være veldig bra, det blir ikke kjøpt noe bare for å kjøpe noe, sier Arnt Roger.

Flytting eller ikke, LOfavør fordelene kan de i alle fall nyte godt av uansett.  

Banksjefens topp 5 tips til huskjøpere

1. Tenk nøye over hvor du vil bo

2. Avklare kjøpsramme sammen med bankrådgiver

3. Les salgsoppgave / takstrapport grundig

4. Vær godt forberedt og sett av godt med tid til visningen

5. Ikke vær redd for å stille spørsmål


Video placeholder image

LOfavør-fordelene dine

Er du medlem i et LO-forbund gir fordelsprogrammet LOfavør deg knallgod rente på boliglån, billigere billån og gunstige forsikringer hos oss. Norges beste innboforsikring er inkludert i medlemskapet.

Les mer om fordelsprogrammet LOfavør

Video placeholder image

LOfavør Boliglån

Som medlem i et LO-forbund får du en av Norges beste renter på boliglånet ditt, og flere andre fordeler.

Les mer om LOfavør Boliglån

Video placeholder image

LOfavør Forsikring

Er du medlem i et LO-forbund får du god pris på våre forsikringer. Norges beste innboforsikring er inkludert i medlemskapet ditt. Er dere flere LO-medlemmer i samme husstand slipper dere egenandel ved skade.

Les mer om LOfavør Forsikring

Ikke medlem i et LO-forbund?

Fordelene ved å være mange, er mange. Som medlem i et LO-forbund vil du ta del i det fellesskapet som LO utgjør, og nyte godt av de fordelene som medlemskapet og fordelsprogrammet LOfavør gir.

Meld deg inn i et LO-forbund.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }