Ønske om egen bolig? Start BSU-sparing tidlig

Det tar minst 11 år med full sparing for å få fylt opp BSU-kontoen. Derfor bør du starte å spare i BSU tidlig hvis du drømmer om egen bolig.  

Når studenttilværelsen er over og du har begynt å jobbe, ønsker mange å kjøpe egen bolig. Ved å spare en fast sum hver måned i BSU bygger du opp egenkapital til din første bolig.

- 11 år er en lang spareperiode. Derfor bør du med en gang du har inntekt, utover frikortet, sette i gang sparingen slik at du får fylt opp BSU-kontoen maksimalt, sier vår forbrukerøkonom Magne Gundersen. 

Mulig å få 60.000 kroner fra staten

Ingen spareordning er så gunstig som BSU. Derfor er det viktig å starte tidlig og nyte godt av fullt skattefradrag. 

- Staten sponser deg med inntil 60.000 kroner i skattelette om du utnytter BSU-rammen på 300.000 kroner fullt ut. Sparer du skatteletten i tillegg til BSU, er det med på å gi deg 340.000 mer i lån, kan Gundersen fortelle.

Det betyr at hvis du kommer sent i gang med sparingen må du spare mer per måned for å fylt opp BSU-kontoen. Gundersen oppfordrer derfor til å spare selv om du er student.

- Det kan være vanskelig å spare når du er student, men hvis du har mulighet er det noe du bør prioritere. Et tips er da å spare i fond eller annen konto, slik at du ikke bruker opp muligheten til å få skattefradrag på BSU-kontoen, avslutter Gundersen.