Ingen spareform slår BSU

Sparer du til egen bolig? Klarer du å spare 75 kroner om dagen, har du en full BSU-konto på slutten av året.

BSU – en gullgruve

Det er ingen spareform som slår BSU om målet er egen bolig. For å lykkes med BSU-sparingen er det lurt å spare jevnlig. Klarer du å spare 75 kroner om dagen, eller 2291 kroner i måneden, har du en full BSU-konto på slutten av året.

Det enkle regnestykket

Vår forbrukerøkonom Magne Gundersen har satt opp et regnestykke som viser hvordan sparing i BSU gjør at du raskt kommer nærmere drømmen om egen bolig.

Sparer du 2291 kroner i BSU i måneden, har du 27.500 kroner i løpet av ett år. Du får 20 %, eller 5500 kroner i skattefradrag, og sparer du det, har du totalt 33.000 kroner.

For å få boliglån må du ha 15 % egenkapital. Har du 33.000 kroner i egenkapital, kan du altså låne 187.000 kroner, og vipps har du 220.000 kroner mer å kjøpe bolig for enn året før.

Obs! For å få fullt fradrag for din BSU-sparing, må du ha inntekt over 87.000 kroner. Skattefradraget gjelder bare deg som ikke eier bolig fra før.

Illustrasjon regnestykke BSU

Slik lykkes du med BSU-sparingen

Ikon, sparegris
Fast beløp hver måned

Spar et fast beløp hver måned. Sparer du for eksempel 2291 kroner hver måned, har du en full BSU-konto på slutten av året.

Ikon, penger
Når du har litt til overs

Spar det du har til overs på brukskontoen hver måned, for eksempel alt over 1000 kroner. Pengene overføres automatisk til BSU-kontoen.

Ikon, mikrospar
Når du bruker kortet

Spar et fast beløp, en prosentandel av det du handler for, eller et avrundet beløp hver gang du bruker kortet.

"Jeg kjenner ingen spareordning som er så gunstig som BSU. I tillegg går det selvfølgelig an å spare utover BSU. For den målbevisste sparer er kjøp av egen bolig så absolutt innen rekkevidde i løpet av noen år." sier Magne Gundersen.

Jo da, det lønner seg å spare i BSU!

Ofte stilte spørsmål om BSU


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no