Din første jobb etter studiene

Studietida er snart over og arbeidslivet venter. Men hvordan kommer du deg inn i arbeidslivet og finner jobben du har studert for? 

Studenter og nyutdannede er populær arbeidskraft, men konkurransen om jobbene er ofte stor.

For å få et forsprang bør du se etter internship og sommerjobber i relevante selskap og stillinger, særlig mot slutten av studiene.

Vi har flere muligheter for studenter og nyutdannede her i banken - sjekk ut vårt traineeprogram, internship og mentorordning!

Hva er viktig å huske på når man søker jobb?

Topp 5 tips fra HR spesialist i SpareBank 1 SMN, Maria Løberg

Legg grunnlaget for trygg og sunn økonomi

Endelig har du en fulltidsjobb og full lønn hver måned! Her er privatøkonom Eldar Rønnings tips til hvordan du legger grunnlaget for sunn økonomi resten av livet. 

  • Begynn å spare til bolig så fort som mulig. Opprett BSU-konto i dag og nyt godt av skattefradrag og god rente mens du sparer til egenkapital!
  • Det finnes mange måter å spare på i tillegg til å ha en sparekonto. Hva med å starte spareavtaler i fond eller opprette en asksjesparekonto? 
  • Sett opp en bufferkonto for uforutsette utgifter. Slik slipper du å bruke kreditt hvis bilen, sykkelen eller vaskemaskina går i stykker. Du oppretter enkelt ekstra kontoer i nettbanken

Nyttige lenker

Arbeidstilsynet - En statlig etat underlagt Arbeids- og sosialdepartementet. Etaten fører tilsyn med at private og offentlige virksomheter følger kravene etter gjeldende relevante lover og regler. 

NAV jobbsøkerportal - Alle offentlige utlyste stillinger i Norge pluss andre stillinger som arbeidsgivere har registrert. 

Finn - Norges største jobbplattform.

Manpower - Bemannings- og vikarbyrå. 

LO er landets største lønnstakerorganisasjon. Over 930 000 medlemmer er organisert i en rekke fagforbund som er tilsluttet LO.