Slik kan du spare penger og miljøet

Miljø og klima er hete tema og vi kan alle gjøre vårt for å bidra til et mer bærekraftig samfunn. En ekstra bonus er at mange tiltak også er bra for lommeboka.

Godt for miljøet, bra for økonomien!

Bedre studentøkonomi

Studenttilværelsen kan være tøff økonomisk, men små grep gjør den mye mer overkommelig. Et budsjett er et godt utgangspunkt.

Video placeholder image

Talent for miljø

Sophia Johansson mottok SpareBank 1 SMN Talentstipend i 2019 i kategorien næring og samfunn. Hun står bak butikken Prisløs og miljøarrangementet Feelgood-festivalen og brenner for gjenbruk og klær. 

Video placeholder image

Kampen mot plast

Plastdugnaden var vårt samfunnsløfte for 2018 og vi inviterte hele Trøndelag med på dugnad. Engasjementet var fantastisk og sammen sørget vi for at naturen i regionen ble litt renere og hyggeligere å ferdes i for alle. 

Video placeholder image

Plastfri festival 

På Stokkøya festival havner nesten ingenting av det du får servert av mat eller drikke i det stadig voksende søppelberget. Plastikk er forbudt, tallerkenene er laget av hvetekli, øl serveres i metallglass og mat lages fra bunnen av.

Video placeholder image

Ja! til brukt utstyr

Sammen med Skiforbundet og idrettsklubber arrangerer vi Byttehelgen, en arena for kjøp og salg av brukt utstyr. Byttehelgen bidrar vi til at flere får råd til å gå på ski, samtidig som det er positivt både for hverdagsøkonomien og miljøet. 

Bærekraft i Sparebank 1 SMN

Som regionbank er bærekraft og sosialt ansvar et viktig fokusområde for oss - lokalt, nasjonalt og globalt. Vi følger FNs prinsipper for bærekraft og vår strategi for bærekraft er bygget på våre verdier, med ansvarlig som den viktigste.